Отидете към основна версия

10 441 41

Една Tesla със 700 000 км пробег! (ВИДЕО)

  • tesla-
  • пробег

В мрежата бе публикувано видео, посветено на Tesla Model S, произведена през 2015 година. Оттогава електрическата кола е изминала повече от половин милион километра и собственикът решава да прегледа състоянието на автомобила след няколкото години експлоатация. За изненада на мнозина се оказва, че Tesla-та все още се чувства "във форма" след пробег от... 682 360 километра, въпреки факта, че първият собственик е използвал колата като Uber такси.

Първият собственик, който купува електрическа кола, за да работи като такси, изминава средно 113 хиляди километра годишно. Новият собственик купува колата с ясното съзнание, че ще му се наложи солидна инвестиция. Той купува колата с пробег от 402 хиляди километра и естествено се налага смяна на батерията. Но това е направено безплатно, защото колата е в гаранция (Tesla дава гаранция за заводската батерия без ограничения за пробег).

Налага се също да смени предния електродвигател, като това се случва когато колата е на 612 000 километра - докато задният електродвигател все още е фабричният. На отметката от 539 хиляди километра новият собственик ремонтира блока за управление на мултимедийната система, а когато изминава 603 500 километра ремонтира задното окачване.

Въпреки този подвиг в края на ноември Tesla отново зае предпоследното място в американския рейтинг за надеждност на автомобили. Експертите посочиха като основни проблеми на калифорнийските електрически автомобили лошото качество на изработка, дефекти в работата на електрониката и мултимедийните системи и още куп по дребни неизправности.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.

Свързани новини