Отидете към основна версия

43 656 14

Адът на Tesla: електрическата кола става дизелова (ВИДЕО)

  • tesla-
  • дизел

Оказва се, че електрически автомобил Tesla Model 3, унищожен след катастрофа и предвиден за извеждане от експлоатация, все още може да служи на човечеството. Ако трансплантирате дизелов двигател в него.

Наскоро популярните блогъри в YouTube Rich Rebuilds направиха фурор, когато монтираха на Tesla Model S V8 бензинов двигател от Chevrolet Camaro. Сега американските ентусиасти започнаха нов проект, този път с участието на Tesla Model 3.

Целта е да се монтира дизелов двигател Cummins 4BT в изведено от експлоатация електрическо превозно средство. Вече е заснет първият епизод на вълнуваща епопея за превръщането на бивша електрическа кола в Tesla Model D. Видеото показва избора и придобиването на разбития автомобил, както и процеса на предварителна подготовка за мащабното му трансформиране .

Имайте предвид, че цилиндровият блок на 3,9-литровия дизелов двигател Cummins 4BT е изработен от чугун. Поради това е много тежък - теглото му е около 340 килограма. Освен това той е много голям и ще стърчи от двигателния отсек на компактната Tesla Model 3. Ще видим в следващата серия как майсторите ще се измъкнат от тази ситуация и дали ще бъде възможно да се спаси капака.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.

Свързани новини