Last news in Fakti

7 Януари, 2022 12:35 43 640 14

Адът на Tesla: електрическата кола става дизелова (ВИДЕО)

  • tesla-
  • дизел
Адът на Tesla: електрическата кола става дизелова (ВИДЕО) - 1

Оказва се, че електрически автомобил Tesla Model 3, унищожен след катастрофа и предвиден за извеждане от експлоатация, все още може да служи на човечеството. Ако трансплантирате дизелов двигател в него.

Наскоро популярните блогъри в YouTube Rich Rebuilds направиха фурор, когато монтираха на Tesla Model S V8 бензинов двигател от Chevrolet Camaro. Сега американските ентусиасти започнаха нов проект, този път с участието на Tesla Model 3.

Целта е да се монтира дизелов двигател Cummins 4BT в изведено от експлоатация електрическо превозно средство. Вече е заснет първият епизод на вълнуваща епопея за превръщането на бивша електрическа кола в Tesla Model D. Видеото показва избора и придобиването на разбития автомобил, както и процеса на предварителна подготовка за мащабното му трансформиране .

Имайте предвид, че цилиндровият блок на 3,9-литровия дизелов двигател Cummins 4BT е изработен от чугун. Поради това е много тежък - теглото му е около 340 килограма. Освен това той е много голям и ще стърчи от двигателния отсек на компактната Tesla Model 3. Ще видим в следващата серия как майсторите ще се измъкнат от тази ситуация и дали ще бъде възможно да се спаси капака.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие нормални ли сте?

    24 38 Отговор
    Хипотетично-колко ще ти струва тая подмяна.....Ами това ще е цената на една чисто нова от завода.

    Коментиран от #4

  • 2 Боно

    74 33 Отговор
    Никога няма да спрат двигателите с дизел и бензин, а аз никога няма да си купя електрическа кола !
    Е, освен ако не е голям СУВ 4х4, с поне 250 КС, просвет поне 25 см., и с едно зареждане да изминава поне 1500 км.
    И пак много ще се замисля ! :-)

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 3 Хяяххя

    28 11 Отговор
    То си е дизелов, погледнете в сащ кво имат повечето тесли в багажника
  • 4 Така е

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "Вие нормални ли сте?":

    Даже и повече ще струва. В случая се прелива от пусто в празно. Както казва Карбовски - "спасява се кравата"! Докато е пълно със "спасяващи крава" ще се нагледаме на щуротии. А и "гения" на двамата спецове от клипа не е кой знае какъв. Ако се осигури техника и подръжка това го могат над половината добри майстори в БГ.
  • 5 Класика

    48 14 Отговор
    Браво! Всички ел.коли които стократно замърсяват въздуха повече спешно да станат дизели,а Илон Мъск спешно да отиде при бай Ставри за безброй буферни дози,защото е съучастник с тези които измислиха ковид и ваксини и недостиг на чипове и закон за безполови хора и спиране на стомни централи и вдигане на горива и употреба на Ел. Коли за които лития се внася от Конго 79 процента където се използва непълнолетен труд на 12 годишни деца!!! Защото той има акции в крипто- конгломератите които спечелиха от всичко това световни пари! Всички управляващи на Европа и сламеното нещо Байдън при бай Ставри за кожени сертификати и буферни дози,а Меркел при сестрата на бай Ставри за режене на провиснали те и уплътнения с заразени резачки и каракачански криваци от арматура за уплътняване на разтеклите се и изгнили фуги!!!! А всички коли на Мъск спешно с монтиран дизел!!!!

    Коментиран от #6, #8, #11, #12

  • 6 Не не

    33 7 Отговор

    До коментар #5 от "Класика":

    От мъска нищо не зависи..тои е кукла на конци на политиците в саш подобно на нашите кукли като домуса очите ветко арабажиев мажовци маргини паши и така насетне фигури създадени от милиция дс разузнаване
  • 7 Трол

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Боно":

    Бончо има ли такъв бензин или дизел който да отговаря на всички тези изисквания?Досега не знам да са направили такъв(серийно)
  • 8 Не ваксан

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Класика":

    И на Мен ми се иска дано да Стане
  • 9 Петела

    6 3 Отговор
    Добре е да се знае,че Cummins двигателите все монтират обичайно на тежки земекопни и товарач и машини или камиони от този бранш,та не знам как ще се справи с "автомобилния" режим,освен огромното му тегло.
  • 10 Бачо Пешо

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Боно":

    Нямаш 5 лева и затуй плачеш, че нямаш Тесла
  • 11 3-фазния

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Класика":

    Всичко наред ли е?
  • 12 Абе ти

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Класика":

    Си за специализирана помощ,Ганчоо
  • 13 Бате Мите

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Боно":

    Пич, хайде сега отиде и си купи нова дизелова кола, знаеш ли кога ще си купиш? В най-добрият случай след една година. Динарите в момента поддържат само ел. и бензинови. Ето така ще те накарат! Още повече в момента се подготвя вдигане на акциза на дизела, познай защо?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.