Last news in Fakti

14 Декември, 2021 11:10 5 058 10

Вече има хибридна Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • хибрид-
  • реактивни двигатели

Ентусиаст модернизира Tesla Model S с три реактивни двигателя

Вече има хибридна Tesla (ВИДЕО) - 1

Преди две години Илон Мъск информира феновете си в Twitter за намерението си да пусне хибридна Tesla Roadster с набор от реактивни двигатели от SpaceX, необходими за увеличаване на динамиката на ускорение на електрическото превозно средство.

Авторът на канала в YouTube Warped Perception се опита да стимулира развитието на реактивния хибриден суперавтомобил на Tesla, като самостоятелно модернизира собствения си електрически автомобил Tesla Model S, като инсталира три реактивни двигателя върху него.

При проектирането на хибридната Tesla са включени двигатели, които консумират от 4,5 до почти 7 литра хидродизелово гориво в минута. Системата е тествана на обществени пътища. Реактивните двигатели се включват само когато шофьорът е сигурен, че няма други коли зад преработената Tesla.

От видеото се вижда, че от трите реактивни двигателя само два работят нормално. При изключен електродвигател Tesla Model S ускорява до 100 км/ч само за няколко секунди.

След ремонт на повредения реактивен двигател по време на втори тест на равен участък от пистата, ентусиастът намали времето за ускорение до 100 км/ч с една секунда - до 3.32 секунди. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    13 3 Отговор
    "консумират от 4,5 до почти 7 литра хидродизелово гориво в минута." Една такава и за Грета Тунберг, моля! Няма да кажа, че сектантите на "свети" Илон са идиоти, не няма;)

    Коментиран от #6

  • 2 Тоалетна хартия

    14 2 Отговор
    Следващата ще е само на бензин....
  • 3 Знайко

    1 2 Отговор
    Отдавна има Tesla hybrid, аз знам поне за един на австрийците от Obrist. Можете да го видите в YouTube. И за разлика от показания по горе Tesla hybrid на австрийците от Obrist става за ежедневна употреба. И е много иконжмичен.
  • 4 Цако Даков

    5 1 Отговор
    Като прочетох заглавието си помислих, че са видели Теслата на Пешо Майстора на газ малко му харчи.
  • 5 Механик

    5 3 Отговор
    Тоя човек е невменяем! Последователите му,също. Междувпрочем, в тубата има клипове, на които ентусиасти, преправят в реактивни двигатели турбокомпресори от автомобили. Монтират ги какво ли не, вкл. и на велосипеди. Толкова за "визионерството" на Мъск.

    Коментиран от #8

  • 6 Е какво толкова?

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    "консумират от 4,5 до почти 7 литра хидродизелово гориво в минута." Една такава и за Грета Тунберг, моля! Няма да кажа, че сектантите на "свети" Илон са идиоти, не няма;)"

    Това са само 70 киловата входяща мощност за всичките три двигателя от 7 литра гориво.

    Баничарката на турбо е два пъти по-мощна защото харчи 15 литра - 150 киловата входяща мощност според него. И това му е средната мощност. Казва че му харчи от 10 до 20 литра при изкачване на прохода Шипка. Значи три пъти по-голяма мощност от някакви си седем литра, пък било то и хидродизел.

    Само се чудя защо така този ускорява за три секунди до 100 тези два тона и половина, а турбо се влачи с 20 километра в час и не може да ускори повече с два тона?
  • 7 Яяяяя

    1 0 Отговор
    Екоавтомобил! Нали уж ще спасяваме планетата!
  • 8 А като плюеш по Илон

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Знаеш ли поне с какво гориво ще работят неговите реактивни двигатели за Tesla roadster за които става въпрос в статията? Сигурен съм че не знаеш, за това ще ти кажа - те ще работят с въздух. Чист въздух. Какво против имаш чистия въздух и защо наричаш хората, които харесват чистия въздух невменяеми ?

    Ти би ли затворил децата си в гараж с работещ двигател на личния ти автомобил, който със сигурност не изкарва чист въздух от ауспуха? Не че и аз нямам ауспух на автомобила си, но не наричам тези, които нямат ауспух невменяеми.
  • 9 Русенец

    3 0 Отговор
    Тез пърлачки за прасе, като ги видя как се крепят на някакви пластинки, знайш как ша повярвам, че само с тях бута цяла кола да ускорява за 3 секунди.
  • 10 i-рян

    1 0 Отговор
    Грета Тунберг е заинтересована да си купи една