Отидете към основна версия

2 246 12

Миналото на Mercedes, пречупено през "зеленото бъдеще"

  • mercedes-benz-
  • минало-
  • бъдеще-
  • simplex-
  • прототип

Ако всички нови концепции гледат към бъдещето, то при Simplex нещата са на обратно

Пълната електрификация е неизбежна, така че Mercedes-Benz, подобно на други автомобилни производители, пуска все повече електрически автомобили. В гамата вече има EQC, EQS и EQE, а наскоро германците разкриха и концепцията Vision EQXX=

Всичко това е своеобразна изложба на постиженията на марката, предназначена да демонстрира най-новите разработки на Daimler в областта на аеродинамиката, както и в създаване на батерии и композити.

През последните няколко години компанията представи много "зелени" прототипи

Някои от тях скоро ще бъдат въплътени в производствени модели, докато други никога няма да стигнат до поточната линия. Особено интересен е един такъв, който се нарича Vision Mercedes Simplex.

Ако всички нови концепции гледат към бъдещето, то при Simplex нещата са на обратно. Тази кола е вдъхновена от миналото. Роудстърът има за цел да припомни появата на първите автомобили и е реинкарнация на автомобила от началото на ХХ век: говорим за Mercedes 35 PS, който Вилхелм Майбах и Пол Даймлер правят в Щутгарт през 1901 г.

Шоу автомобилът съчетава ретро визия с най-новите технологии

По този начин авторите искат да съчетаят символично миналото и бъдещето на марката. Има линии, подобни на ретро кола - отворени колела, аскетичен интериор и почти хоризонтален волан - все черти, типични за автомобилите от една отминала епоха.

В същото време колата се задвижва от инсталация, която работи на алтернативни източници на енергия, а решетката на радиатора е отстъпила място на триизмерен екран с рамка от розово злато.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини