Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 11:36 2 489 5

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно

  • wallbox-
  • зарядна станция за електромобил-
  • mercedes-benz

С новата станция ще може да се проследяват и разходите за зареждане

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно - 1

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда електрическите автомобили и плъг-ин хибридите бързо, интелигентно и удобно. Максималната зарядна мощ на устройството е до 22 kW. С него интелигентната електрическа система става реалност. Потребителите могат да свържат зарядната станция с интернет чрез кабел или чрез Wi Fi, като така те ще имат възможност удобно да я управляват с приложението Mercedes me на своя смартфон, без значение от това къде се намират. Така те ще могат да контролират дистанционно процеса по зареждане на своето превозно средство.

С помощта на интегрирания електромер в Mercedes-Benz Wallbox пък ще имат възможност да проверят зареденото електричество до момента, както и да направят цялостен преглед на процеса. С новата Mercedes-Benz Wallbox станция ще може да се проследяват и разходите за зареждане. Като защита от неоторизирано използване, Mercedes-Benz Wallbox ще може да се активира или заключи чрез приложението Mercedes me или чрез RFID карта.

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно

Новата зарядна станция също така ще има техническата възможност в бъдеще да се актуализира дистанционно, по въздуха (over-the-air). По този начин към нея ще могат да бъдат добавяни допълнително още полезни функции, като достъп с RFID или пък умна интеграция с енергийната мрежа на клиента.

Устройството следва дизайна на автомобилите от електрическатата гама Mercedes-EQ, като е изключително издръжливо и интуитивно. Зарядната станция контролира процеса по зареждане, адаптира мощността и доставя до 22 kW. Това води до значително по-кратко време за зареждане в сравнение с това на контакт за битови нужди. Mercedes-Benz Wallbox ще бъде представена и на българския пазар след месец април 2022 г.

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БензИностанция

    3 5 Отговор
    Откриваме бензиностанция, където едни момчета услужливо пак дистанционно го зареждат. А революцията може би е че може вече да знаеш и за колко пари си заредил .... ами то и сега знаеш като ти кажат на касата :) Технически зациклилия запад се опитва да претопля стари неща като ги представя за нови и ти иска десетки хиляди за да опиташ и ти от "новото" :)
  • 2 Съдията Дред

    9 0 Отговор
    Тъпо заглавие, не зарежда дистанционно, а по кабел, а с приложението просто можеш да следиш параметрите. Това го правят и другите обществени зарядни станции. И тия с 22 КВ ще зареждаш поне час за максимум 100 км пробег. Ако после караш макс с 90 кмч.
  • 3 Gucci x Balenciaga

    7 0 Отговор
    С две думи нищо не са направили, на клиентите им е все тази иска се бързо зареждане 😉Не всички имат голямо търпение час или повече ако чакат още 20 коли какво правим ?Не мога да си представя линейка или полиция да чака ,камиони с доставка на онлайн пакети кога ще се ходи по адреси ?До този момент е практично за човек само да кара до работа или мола и да се прибере. На големи разстояния е лудост
  • 4 Какво не разбра?

    4 1 Отговор
    Това е домашна бавна станция за зареждане. Това и е основното предназначение. Като се прибереш в къщи, включваш електромобила в зарядната станция, но зареждането не тръгва веднага, а когато му кажеш. Дали по график след като стане 22 часа и започне нощната тарифа или пък когато му кажеш по смартфона.

    22 киловата са огромна мощност за домашна зарядна станция или такава на работното място.

    Само за 4 часа зарежда напълно батерията на Тесла модел 3 за 500 км пробег на теория. На практика повечето електромобили имат бордово зарядно с мощност 11 kW, което ще рече че дори 22 киловата са два пъти повече, отколкото може да поеме автомобила.
  • 5 Българина

    0 0 Отговор
    потребителите на старата технология двг, следяха процеса точно 2 мин макс, след което дава на контакт, пише 1000 км и следващите 10 дни не го интересува темпертурата навън, карта на зарадни стнции и дали ако тръгне за някъде няма да му е нужен генератор в багажника...