Отидете към основна версия

8 445 8

Трябва да изчакаме малко: Производител на чипове обяви кога ще настъпи краят на недостига на нови автомобили

  • чипове-
  • автомобили-
  • криза

Германският производител на полупроводници Infineon очаква недостигът на чипове да приключи най-рано през 2023 г. Но по-важното е, че първите важни признаци на възстановяване ще бъдат видими в края на тази година. Това съобщава AutoEvolution.

Ръководителят на автомобилния бизнес на Infineon, Питър Шифер, каза, че компанията ще може да приведе производството на чипове в съответствие с търсенето още през следващата година. Това ще бъде подпомогнато от разширяването на настоящите мощности, включително от нов завод за полупроводници в Австрия.

В момента повечето производители на автомобили продължават да се борят с недостига на чипове и много от тях са принудени да продават автомобили без някакви електронни системи - просто защото няма компоненти, които да работят.

От друга страна, кризата накара някои лидери в световната автомобилна индустрия да променят производствената си стратегия – да решат този проблем веднъж завинаги. Например, Ford и General Motors инвестират сериозно в разработването и производството на чипове сами.

Имайте предвид, че в момента глобалният недостиг на чипове все още е тясно свързан с ограниченията от коронавируса - увеличаване на потреблението на полупроводници и прекъсване на логистичните вериги за доставки.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини