Last news in Fakti

27 Януари, 2022 11:25 8 274 8

Трябва да изчакаме малко: Производител на чипове обяви кога ще настъпи краят на недостига на нови автомобили

  • чипове-
  • автомобили-
  • криза
Трябва да изчакаме малко: Производител на чипове обяви кога ще настъпи краят на недостига на нови автомобили - 1

Германският производител на полупроводници Infineon очаква недостигът на чипове да приключи най-рано през 2023 г. Но по-важното е, че първите важни признаци на възстановяване ще бъдат видими в края на тази година. Това съобщава AutoEvolution.

Ръководителят на автомобилния бизнес на Infineon, Питър Шифер, каза, че компанията ще може да приведе производството на чипове в съответствие с търсенето още през следващата година. Това ще бъде подпомогнато от разширяването на настоящите мощности, включително от нов завод за полупроводници в Австрия.

В момента повечето производители на автомобили продължават да се борят с недостига на чипове и много от тях са принудени да продават автомобили без някакви електронни системи - просто защото няма компоненти, които да работят.

От друга страна, кризата накара някои лидери в световната автомобилна индустрия да променят производствената си стратегия – да решат този проблем веднъж завинаги. Например, Ford и General Motors инвестират сериозно в разработването и производството на чипове сами.

Имайте предвид, че в момента глобалният недостиг на чипове все още е тясно свързан с ограниченията от коронавируса - увеличаване на потреблението на полупроводници и прекъсване на логистичните вериги за доставки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    8 7 Отговор
    Путин е виновен!!

    Коментиран от #2

  • 2 Е то ако не е Путин

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    Ще са китайците или Бойко. Все някой трябва да е виновен.

    Коментиран от #4

  • 3 Гого

    13 0 Отговор
    Цели проводници няма ли?
  • 4 Komapak

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е то ако не е Путин":

    Не са китайците, тайванците са 😀😀😀
  • 5 :-D:-D:-D

    9 1 Отговор
    Да оправят производство на чипове че депутатите от промяната и не само да си купят най новите джипове и лимузини.
  • 6 mi6osp

    12 1 Отговор
    Може в много държави да се строят много нови мощности за чипове, но Китай има световен монопол върху производството на най-важните суровини а чипове , редкоземните метали и само той може да прекрати подобна криза. Кризата с чиповете е само пробна операция на Китай, такива кризи тепърва предстоят в много области на съвремените технологии.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.