Отидете към основна версия

11 068 41

Вижте кои употребявани автомобили на една година са по-скъпи от същите чисто нови

  • употребявани автомобили-
  • нови коли-
  • цени

Наблюдаваме тази тенденция на пазара на употребявани автомобили от доста дълго време: много модели не поевтиняват, а напротив, поскъпват, въпреки факта, че представените конкретни примери стават все по-стари. Но досега това важеше за малък брой модели, които бързо се превръщат в колекционерска ценност.

Нещата обаче се променят и американският пазар изглежда е готов да ни покаже една друга страна на новата реалност: цените на някои употребявани автомобили са по-високи от съответните нови, като тези коли съвсем не са колекционерски. Индустрията в момента не е в състояние да предостави толкова нови коли, колкото клиентите искат да купят и поради тази причина употребяваните са по-търсени и съответно - по-скъпи.

Можете да получите малкоупотребявана кола за няколко дни, докато доставката на нова може да отнеме до една година. Това обстоятелство води до повишаване на цените на вторичния пазар. Позовавайки се на данни от платформата iSeeCars, изданието motor1 съобщава, че средно едногодишна кола сега струва 1.3% повече от еквивалентна нова. Но някои употребявани автомобили са много по-скъпи от новите.

Изданието пише, че регистрираното ниво е рекордно високо за пазара на употребявани автомобили. Както се вижда в таблицата по-долу, абсолютният хит е едногодишният Mercedes-Benz G-Class, който е с 35.6% по-скъп от чисто нов. Също така в Топ 5 на американския рейтинг за скъпи коли сред автомобилите на възраст 1 година са Chevrolet Corvette, Tesla Model 3, Ford Bronco Sport и Chevrolet Trailblazer. Цифрите показват разликата в цените (процентна и парична в щатски долари) за едногодишна и чисто нова кола.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини