Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 10:23 11 052 41

Вижте кои употребявани автомобили на една година са по-скъпи от същите чисто нови

  • употребявани автомобили-
  • нови коли-
  • цени
Вижте кои употребявани автомобили на една година са по-скъпи от същите чисто нови - 1

Наблюдаваме тази тенденция на пазара на употребявани автомобили от доста дълго време: много модели не поевтиняват, а напротив, поскъпват, въпреки факта, че представените конкретни примери стават все по-стари. Но досега това важеше за малък брой модели, които бързо се превръщат в колекционерска ценност.

Нещата обаче се променят и американският пазар изглежда е готов да ни покаже една друга страна на новата реалност: цените на някои употребявани автомобили са по-високи от съответните нови, като тези коли съвсем не са колекционерски. Индустрията в момента не е в състояние да предостави толкова нови коли, колкото клиентите искат да купят и поради тази причина употребяваните са по-търсени и съответно - по-скъпи.

Можете да получите малкоупотребявана кола за няколко дни, докато доставката на нова може да отнеме до една година. Това обстоятелство води до повишаване на цените на вторичния пазар. Позовавайки се на данни от платформата iSeeCars, изданието motor1 съобщава, че средно едногодишна кола сега струва 1.3% повече от еквивалентна нова. Но някои употребявани автомобили са много по-скъпи от новите.

Изданието пише, че регистрираното ниво е рекордно високо за пазара на употребявани автомобили. Както се вижда в таблицата по-долу, абсолютният хит е едногодишният Mercedes-Benz G-Class, който е с 35.6% по-скъп от чисто нов. Също така в Топ 5 на американския рейтинг за скъпи коли сред автомобилите на възраст 1 година са Chevrolet Corvette, Tesla Model 3, Ford Bronco Sport и Chevrolet Trailblazer. Цифрите показват разликата в цените (процентна и парична в щатски долари) за едногодишна и чисто нова кола.

Вижте кои употребявани автомобили на една година са по-скъпи от същите чисто нови


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    38 6 Отговор
    А у нас автомобилите 2 ръка изгниват по автокъщите защото им искат 2 пъти по високи цени от реалните!!!!

    Коментиран от #5, #39

  • 2 Е-ама!

    32 0 Отговор
    Американския пазар е друга реалност. Защо спамите бг съзнанието с безполезна информация.
  • 3 Перо

    28 1 Отговор
    Това е информация от американския пазар,където критериите с Европа са различни. Освен това има коли,които не се продават на българския пазар! Сайта си губи време с ненужна информация и за това има липса на читателски интерес!
  • 4 Пилот на Ферари

    26 1 Отговор
    Това е някаква измислена класация , която според мене е препечатана в някакъв контекст . Втора употреба Тесла с 18% по скъпа ?
    А Мерцедеса с 62 хил $ !
    Възможно е ако и обикновените американци са почнали да печатат долари нощем .
    Иначе там всичко се купува на изплащане и трудно някой ще брои пари в кеш за втора употреба.
  • 5 Румънеца

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Купи си от магазина,на два пъти по ниска цена и започни да спонсорираш гаранционно поддържащите сервизи!
  • 6 Plameni

    17 3 Отговор
    Преди време в друга класация G класата беше класирана като най-бързо обезценяващ автомобил, хаха еб@ти класациите
  • 7 Цун Кай Те Миго

    7 1 Отговор
    Плитки м и с и р к и.Да я д е т е беления ми.Това никак не може да е вярно..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чичо Тони

    8 0 Отговор
    Лада, Москвич, Шкода и Трабант преди 1989г.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Така разсъждаваш ти

    8 7 Отговор
    Който си брои стотинките и купува най евтиния вариант на модела който си е избрал, защото мощността не го интересува, понеже така или иначе ще пътува с 80 км в час по магистралата за да пази мотора и да пести от гориво.


    Този който си купува g-class е съвсем друга порода човек. Той не си я купува защото му трябва, нито пък си я купува за да пести от гориво. Такъв автомобил се купува за авторитет. Тазгодишния модел се купува тази година, защото догодина когато ти дойде редът вече е остарял и по-скоро ще ти се смеят, отколкото да ти се възхищават.

    Те не се хвалят като тебе колко са спестили, защото са карали баничарката с 80 км в час по магистралата или с 30 километра в час на втора предавка през прохода Шипка.

    Не се хвалят и като дизела, че са минали 600 хиляди километра без основен ремонт, понеже и той кара по магистралата с 80 км в час да пази двигателя?


    За тях е гордост, че са дали над 63 хиляди долара повече от пазарната цена, колкото струват две баничарки.

    Знаеш ли колко ги бърка, дали някой шофьор на баничарка ги мисли за малоумници? Ти няма как да разбереш тяхното мислене, нито пък те твоето. Само се чудя дали можеш да застанеш лице в лице с тях и да им го заявиш в очите или си смел само пред клавиатурата?

    Аз също не бих дал повече за стар автомобил, но също така не бих си позволил да лепя етикети на хората, независимо какъв автомобил карат и защо.Всеки си има разумна причина от негова гледна точка, за да го прави.

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Turbo

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Така разсъждаваш ти":

    Колко % са тези хора от населението на Земята? 1%?Останалите 99% мислят като мен,включително и ти тесльо.Местя го в другия крачол.

    Коментиран от #18

  • 16 Turbo

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Така разсъждаваш ти":

    Попитали Хенри Форд,коя марка автомобили е най добра.Новата, отговорил Форд.Дори и да карам кола от среден клас,важното за мен е,че е нова.След 2000 година кола втора употреба не съм карал.Стандарт тесльо.Дали си броя стотинките,как мислиш?
  • 17 Turbo

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Така разсъждаваш ти":

    За какво ми е мощна кола,като няма къде да я карам?Вчера ми пристигна поредната глоба за превишена скорост въпреки,че не карам бързо и внимавам за ограниченията на скоростта.

    Коментиран от #19

  • 18 Само така си мислиш!

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Turbo":

    Защо си мислиш че 99% от населението мисли останалите за малоумници, само защото мислят различно от него, както правиш ти? Ами не светът не е съставен от такива като тебе.


    Аз например никога не съм смятал някой за малоумник само ще те защото мисля и различно от мене.

    Никога няма да нарека някой малоумник, защото е дал повече пари от мене за автомобил.

    Никога няма да нарека малоумник и този който не може да си позволи чисто нов автомобил.


    Никога няма да си съставя мнение за човек само заради автомобила който кара. Няма да си съставя и мнение за човека спрямо титлата която носи и от това какви дипломи има и съм изключително чувствителен на тема "инженер" след разговорите с тебе и никовете ти. Точно както вече съм скептичен и към тези които се назовават "доктори" от две години насам.

    А още преди това като чета за проучване направо на от "учени" и ми светва лампичката да се поинтересувам кой ги е финансирал тези "учени" за да ми продадат нещо.

    Не съм като тебе да слагам хората под общ знаменател спрямо автомобили, марка на дрехите и титла. Подхождам индивидуално към всеки и след няколко въпроса мога да си изградя мнение за него.

    Ти не можеш да се скриеш зад какъвто и да е Ник. Един-единствен въпрос за мощност и енергия те разобличава кой си.

    Коментиран от #20

  • 19 Е така де

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Turbo":

    Тези които караме най-бързо ни хващат най-рядко. Доказано е многократно. И жената кара бавно, но все я хващат за превишена скорост и колата и харчи повече от моята.

    Който кара бързо се пази и дори шофира много по-внимателно от останалите. Ако карам като тебе с 80 по магистралата ще заспя и ще направя някоя беля.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Е така де":

    Нещо са ти сбъркани критериите.Това Мъск ли ти го каза.

    Коментиран от #22

  • 22 Дрън-дрън

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Какви критерии са ми объркани?

    Ако някой си мисли, че спазва правилата даже няма инсталиран Waze. Този който иска да кара бързо, само го е инсталирал, а го включва още като включи автомобила на контакт и поглежда къде по маршрута му има полицаи.

    Имам и едно чекмедже с антирадари от едно време. Първия е на повече от 20 години. Тогава обаче, се минаваше и с петаче, а за 20-таче трудно се намираха чак толкова много или големи нарушения. Сега този номер почти не минава, дори с по-големи суми.

    Коментиран от #26

  • 23 То е измислено отдавна

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Няма как да не си го чувал.

    Един мъж винаги може да даде 20 лв, за нещо което знае че струва 10, но му трябва веднага.

    Една жена винаги ще купи нещо за 10 лв, ако знае че то струва 20 лв и е напълно сигурна, че никога няма да и потрябва.

    Колкото и да ти е странно, това не е виц, а съм го чел
    в учебниците по маркетинг.

    Как би го нарекъл ли? Ами мъж на място! Щом иска да кара тазгодишен модел тази година, ще си плати цената. Кеф цена няма.

    А ти как ще наречеш човек, който се хвали, че кара нов автомобил, но всъщност автомобила му е базова баничарка на шест години и 600 хиляди километра с най-слабия мотор?

    А как ще му кажеш, ако същият този човек се подиграва на друг човек, който си е купил двугодишен автомобил втора употреба за който е платил, колкото две чисто нови баничарки и в момента същия автомобил е на пет години и под сто хиляди километра и може да се продаде по-скъпо от върховия модел на баничарката на първия с всички включени екстри и най мощния мотор, но не го е казал на първия, защото не счита за културно да парадира пред хора, които имат по-скромни финансови възможности, като просто му е казал, че си е купил автомобил втора употреба и предпочита да не си купува чисто нови автомобили?

    Такъв който уважава и мъжете на място, защото ако не са те, няма да има от кого да си купува 2-годишни автомобили на половин цена, защото бил излязъл новия модел, а този вече бил остарял. Казах ти, че е въпрос на гледна точка.

    Онзи първ

    Коментиран от #28, #29, #32

  • 24 То е измислено отдавна

    0 4 Отговор
    Онзи първия с баничарката мисли всички останали 99% от жителите в света малоумници, защото не карат баничарки като неговата, даже е малоумник който избере някакъв различен цвят от неговата.

    А най-големите малоумници карат с повече от 80 км в час по магистралата, дори онази в Германия, на която няма ограничение на скоростта.

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "То е измислено отдавна":

    Аз му казвам прецакване.Без значение дали е баничарка или Ферари.Ако платиш повече за кола втора употреба,вместо да си купиш същата само,че чисто нова за по малко пари.Сам се прецакваш.
  • 26 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дрън-дрън":

    Антирадарите не вършат работа срещу триногите на КАТ.

    Коментиран от #30

  • 27 Гост

    5 1 Отговор
    Ти ли ще ми даваш наклон в живота, клоун.
  • 28 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "То е измислено отдавна":

    Чел си учебник по маркетинг?Не думай.
  • 29 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "То е измислено отдавна":

    Къде го чете този учебник?Във външната тоалетна на двора? Загубил си си времето,нищо не си разбрал.
  • 30 Ти четеш ли въобще

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Нали затова стоят в чекмеджето? Нали затова говоря за тях в минало време? Сега се ползват мобилни приложения.

    Коментиран от #33

  • 31 За останалото

    0 4 Отговор
    Понеже не разбираш от намеци, не искам да ти давам наклон за каквото и да било, и единственото което искам от тебе е и ти да направиш същото както към мен, така и към останалите 99% от света.

    Коментиран от #34

  • 32 Къпан пор

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "То е измислено отдавна":

    Прочете ли статията?Я пак я прочети.В статията ти казват че има едни много умни хора,които са съгласни да платят 35% повече за кола на една година,вместо да си купят СЪЩАТА кола чисто нова от магазина.Как се наричат такива хора?Сети се сам че ще ми изтрият коментара,ако го напиша.

    Коментиран от #41

  • 33 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ти четеш ли въобще":

    Мобилните приложения също не вършат работа,пробвал съм.Катаджиите не са толкова прости и се местят.Може и те да проверяват дали ги има отбелязани в приложението.

    Коментиран от #37

  • 34 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "За останалото":

    Не ставаш ли малко нахален?Да изискваш нещо от непознат човек.Все ми е тая какъв дарак караш,докато възхваляваш Тесла.Ти си този който се опитва да дава акъл на хората.

    Коментиран от #38

  • 35 Гост

    4 1 Отговор
    Бих си купил нова кола,ако имам толкова пари.Не бих дал повече за стара кола на една година,вместо да си купя същата нова от дълъра.Карам втора употреба и ми върши добра работа за малкия пробег който минавам за година.
  • 36 Ти като прочете, разбра ли какво чете?

    2 5 Отговор
    Защото аз прочетох че пичовете са съгласни да дадат 35% повече от цената за да получат автомобилът днес, отколкото да го вземат на по-ниска цена, но след четири години. Смяташ ли че човек който си купува G клас, го прави за да пести пари? Ако поне малко се опиташ да мислиш като хората които карат такива автомобили, ще ги разбереш напълно. Как си представяш такъв тип хора, да чакат четири години за да платят по-малко за вече остарял четиригодишен модел?

    Ако и сега не можеш да разбереш примера, никога няма да го разбереш. От тяхна гледна точка са пичове на място, а не путвци които гледат да купят евтинкото.

    Най-малкото трябва да познаваш лично такива хора за да разбереш техния начин на мислене.
  • 37 Така е!

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    И те не са безгрешни и наистина катаджиите се местят, но в 95% от случаите съм бил известен предварително, че напред има полиция или камера.

    Няма 100% сигурно нещо в този свят.

    Тоест вероятността да хванат някой без такова приложение е 95% по-голяма.
  • 38 И какъв е проблемът?

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ти сега забраняваш на някой който кара Трабант да каже че ferrari е по-добър автомобил, така ли?

    Ако всички разсъждаваха като тебе, този с трабанта трябва да твърди че трабанта е най-добрият автомобил и ferrari е боклук. Това ли искаш да кажеш?

    Ами да Тесла е много по-добър автомобил от моя и от твоя колкото и да ми твърдиш обратното. Не е нужно да караш някакъв автомобил за да ти харесва, точно както не е нужно да си спал с някоя жена за да кажеш че е красива.

    И ако е трудно да кажеш за една жена дали е добра в леглото по чужд разказ или по картинка, то е много лесно да разбереш дали един автомобил е по-бърз, по-икономичен и ефективен дори по чужди разкази и да направиш сравнението.

    Някой някога да те е карал да караш Тесла или въобще да минаваш на електромобил? 100 пъти съм заявявал, че кой каквото и да приказва в България през 2040 година автомобилите с ДВГ ще са много повече от електромобилите. Хайде сега ми кажи че не е било така?
  • 39 Продавам

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Дъстър дизел , производство юни 2021г , пробег 3500км , с всички екстри.....60 000 евро
  • 40 Аз I

    1 0 Отговор
    Построиха реалния социализъм!
    И тогава на вторичния пазар колите бяха по-скъпи от новите.
  • 41 123

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Къпан пор":

    Май ти не си чел статията, въпроса е, че същата нова кола в магазина я няма, трябва да си я поръчаш и да чакаш с месеци да ти я доставят, докато употребяваната е там, и я вземаш на момента.