Отидете към основна версия

31 433 39

Кораб с 4000 Porsche-та, Lamborghini-та и Bugatti-та на борда гори насред Атлантика

  • кораб-
  • пожар-
  • bugatti-
  • lamorghini-
  • porsche-
  • audi

Корабът Felicity Ace бедства в Атлантическия океан. Плавателният съд, който е предназначен основно за превоз на автомобили е натоварен с ексклузивни превозни средства от марките Porsche, Lamborghini и Bugatti.

Felicity Ace напуска германското пристанище в Емден на 10 февруари и се отправя към Дейвисвил в САЩ. Пожарът избухва в трюма, докато корабът е в открито море, на 90 мили от португалските Азорски острови.

Налага се екипажът бързо да напусне кораба - всичките 22 души са евакуирани от преминаващ наблизо гръцки кораб и от португалската брегова охрана. За щастие човешки жертви няма, но автомобилните такива ще са много.

Към днешна дата Felicity Ace продължава да гори и да се носи в океана, като се наблюдава от португалски патрулен катер. В близко бъдеще компанията, която е собственик на кораба ще се опита да го изтегли до най-близкото пристанище.

Общо на борда на 200-метровия плавателен съд има около 4 000 скъпи премиум автомобила на концерна Volkswagen, от които около 1 100 са от марката Porsche. Felicity Ace превозва също доста Audi-та.

На борда има и ексклузивни Lamborghini-та и дори свръхскъпи екземпляри от марката Bugatti. Към момента нищо не се знае за състоянието на автомобилите, но се предполага, че голяма част от тях няма да могат да бъдат спасени.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.

Свързани новини