Отидете към основна версия

4 504 19

Volkswagen ще преразгледа изцяло процеса на разработване на автомобили

  • volkswagen-
  • производство на автомобили

Volkswagen преобразува своето подразделение за техническо развитие (TD), за да постави повече акцент върху софтуера. Целта е значително намаляване на времето за разработка на нови продукти.

От VW твърдят, че новата инициатива ще доведе до цялостно преразглеждане на процеса на разработка. Ето какво казва Томас Улбрих, член на борда на VW за техническо развитие:

„Ако автомобилът става все повече и повече „софтуерен“ продукт, тогава неговото развитие трябва да се става във всички измерения. Ние ще го правим по-ефективно, като фокусираме нашите процеси и организация върху системи и функции, а не върху компоненти. Първо софтуерът, а не хардуерът“ .

Улбрих отбелязва още, че стратегията ще помогне на автомобилния производител да намали времето за разработка с 25 процента. По-конкретно, целта ще бъде проектирането на нова кола да бъде завършено за 40 месеца.

Днес тази цифра е 54 месеца. Volkswagen далеч не е първата и не единствената марка, която прилага нов подход към създаването на нови продукти: GM и Ford също ще следват подобни стратегии.

До 2030 г. 4000 служители на VW ще бъдат обучени и преквалифицирани за работа в новата среда. Освен това между 6 000 и 8 000 служители ще получат обучение, което да им помогне да се подобрят в настоящите си области.

През следващите 5 години Volkswagen ще инвестира 800 милиона евро във водещия си проект Campus Sandkamp. Според изданието Green Car Congress в него ще работят около четири хиляди служители.

Този проект ще има за цел да разработва "дизайн, концептуализация, потребителско изживяване, производствено планиране, осигуряване на качество и продажби" на марката.

Всичко това трябва да допринесе за създаването на бъдещата платформа за електромобилност SSP (Scalable Systems Platform). Той ще бъде в основата на проекта Trinity.

Първият електрически автомобил от тази програма ще се появи през 2026 г. Освен това Volkswagen ще се съсредоточи върху цифровите системи за управление на жизнения цикъл, които включват актуализации на софтуера по въздуха.

VW възнамерява да увеличи дела си на пазара на електрически автомобили в Европа с повече от 70%. Компанията също така си поставя амбициозната цел да постигне над 50% пазарен дял на превозните средства с "батерии" в САЩ и Китай.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини