Last news in Fakti

10 Март, 2022 12:30 4 099 6

Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen

  • volkswagen-
  • i.d. buzz-
  • микробус-
  • миниван-
  • bulli
Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen - 1

Volkswagen представи електрически миниван, готов за серийно производство, наречен ID. Buzz. Микробусът е базиран на концепцията от 2017 година със същото име. Електромобилът е наречен "наследникът на оригиналния Bulli", от който ID.Buzz заимства общите пропорции и двуцветната схема на боядисване. Производството на модела ще бъде организирано във фабриката на марката в Хановер, Германия, а сглобяването ще започне през първата половина на тази година. По предварителни данни в Европа пътническата версия на минивана ще струва около 55 хиляди евро, а товарната ще е с няколко хиляди по-евтина.

Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen

ID. Buzz е базиран на модулната платформа MEB, върху която са изградени и други електрически превозни средства на концерна Volkswagen. Ясен е и единственият показан досега силов тракт: монтиран на задната ос електромотор с мощност 204 конски сили, който се захранва от батерия с капацитет 82 киловатчаса. Очакваният пробег с едно зареждане е 400-450 километра, а максималната скорост е електронно ограничена на 145 километра в час.

Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen

По-късно ще се появят миниванове със задвижване на всички колела с двумоторна инсталация, както и версии с удължено до 3.3 метра междуосие и седемместен салон. Междувременно Volkswagen ID. Buzz дебютира в единствената петместна пътническа версия с междуосие от почти три метра (2 988 милиметра), а ванът Cargo, показан на официалните снимки е с обем на товарното отделение 3.9 кубични метра. Двете места отпред могат да бъдат заменени по избор с триместен диван.

Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen

Кабината използва екологично чисти материали и рециклирани пластмаси, предни седалки с електро регулиране, амбиентно интериорно осветление с 30 цвята за избор, 12-инчов екран на мултимедийна система, адаптивен круиз контрол. Функция за запазване на лентата и автоматична спирачна система също са включени в списъка на стандартното оборудване. Volkswagen казва, че е производство на ID. Buzz в Хановер ще бъде 90 процента автоматизирано. Стартът на продажбите е планиран за есента на 2022 г.

Ето го електрическия наследник на легендарния микробус на Volkswagen


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Футболисчето

    7 1 Отговор
    Облите фарове бяха основното оръжие на легендата с тези прилича на копие от изток! Но е добро бусчето
  • 4 onq s konq

    8 3 Отговор
    Пробег 400-450 км (може би) и после 1,5 часа в контакта, минимум. Но пък "амбиентното интериорно осветление с 30 цвята за избор" е мнооооого полезно и необходимо.
  • 5 Несериозен външен

    6 1 Отговор
    вид и много несериозна цена. Вип ваген не е това което беше.
  • 6 Скорпион

    5 0 Отговор
    И за това 110бона !!!!!!!Смях в залата