Last news in Fakti

28 Април, 2022 09:33 3 816 6

Toyota продава най-много коли в света, но VW е с повече печалба

  • toyota-
  • volkswagen-
  • продажби-
  • 2021-
  • нови автомобили

Въпреки недостига на микроелектронни компоненти, японската марка подобри продажбите си за 2021 година

Toyota продава най-много коли в света, но VW е с повече печалба - 1

Британската одиторска и консултантска компания EY & Associés проведе проучване, по време на което изчисли броя на продадените автомобили в света от най-големите автомобилни марки. В резултат на доклада Toyota беше призната за най-големия производител през 2021 г. Японската марка е продала 10.49 милиона автомобила по целия свят миналата година. В сравнение с 2020 г. продажбите на компанията са се увеличили с десет процента.

На второ място в класацията е концернът Volkswagen: 8.3 милиона продадени коли. Тройката се затваря от General Motors. Американската корпорация е продала 6.29 милиона автомобила. След тях се нареждат Stellantis и Honda, допълвайки топ 5 на най-големите световни автомобилни производители. Цифрите на тези концерни възлизат съответно на 5.92 и 4.12 милиона автомобила.

На европейския пазар Volkswagen остава лидер по продажби с 2.61 милиона продадени автомобила. Второто и третото място с 2.23 и 0.96 милиона продадени коли заеха Stellantis и Renault. Освен това последният влошава показателя си с десет процента спрямо 2020 г.

Що се отнася до приходите, отново Volkswagen беше признат за безспорен лидер. През изминалата година германският концерн е спечелил 250 милиарда евро, докато за Toyota печалбите се изчисляват на около 238 милиарда евро. Трети в света с оборот от 194 милиарда е Stellantis.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Оф вече ми омръзна да повтарям

    5 2 Отговор
    Научете смисъла на думите и тогава пишете статии. Приходи и оборот са почти едно и също, но пък печалба няма нищо общо с приходите и оборота. Как успяхте да сложите равенство между трите не знам

    "Що се отнася до приходите, отново Volkswagen беше признат за безспорен лидер. През изминалата година германският концерн е спечелил 250 милиарда евро, докато за Toyota печалбите се изчисляват на около 238 милиарда евро. Трети в света с оборот от 194 милиарда е Stellantis.

    Коментиран от #3

  • 3 Щеше да си прав

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оф вече ми омръзна да повтарям":

    Ако не беше сбъркал печалбата с приходите. Така коментарът ти стана леко смешен…

    Коментиран от #4

  • 4 А дали не съм прав?

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Щеше да си прав":

    Това долу в кавичките не съм го писал аз, а е цитат от статията. Според статията излиза, че печалбите, а не оборота на Volkswagen и Toyota са 250 и съответно 238 милиарда, а те на практика са 15 и съответно 18 милиарда.

    Тоест Toyota е направила по-малко оборот, но по-голяма печалба за 2021 година, въпреки че е продала по-малко на брой автомобили.

    Да виждаш нещо подобно написано В статията?

    А всъщност най-много е спечелил Mercedes, въпреки че продават пет пъти по-малко автомобили от Volkswagen и Toyota печалбите на Mercedes за 2021 година са 23 милиарда.
  • 5 Аврам

    4 2 Отговор
    На Тойота най-скъпото нещо което продава е Лексус , на ВАГ-а е Бугати . Разликата в цената на двечките е милиони. Разликата в печалбите на концерните е 12 млрд. Не говори добре за ваг
  • 6 така е

    3 1 Отговор
    Нека на нещо да се радват ВАГ.Те са били,са и ще бъдат най-добрите във всичко за всички времена.