Last news in Fakti

9 Март, 2022 16:15 2 464 5

Проектът VW Trinity: нов завод за нов модел

  • trinity-
  • volkswagen

Строителството трябва да започне следващата година

Проектът VW Trinity: нов завод за нов модел - 1

Volkswagen Group обяви важно решение за изграждане на нов завод във Волфсбург, който ще произвежда бъдещия електрически автомобил от проекта Trinity. Този обещаващ водещ модел беше обявен за първи път през 2021 г.

Новото съоръжение ще бъде построено до главния завод на VW във Волфсбург. Германците твърдят, че общата инвестиция в монтажната площадка ще бъде около 2 милиарда евро. Повече за проекта - от главния изпълнителен директор на Volkswagen Ралф Брандщетер:

"Решението на Надзорния съвет беше важен крайъгълен камък за трансформацията на нашата марка и бъдещия производствен комплекс във Волфсбург. По този начин ние укрепваме и поддържаме конкурентоспособността на основния завод и даваме на работниците надеждна и дългосрочна перспектива. С помощта на Trinity и новия завод ние задаваме критерии в автомобилната индустрия и превръщаме Волфсбург в световен маяк за модерно и ефективно производство на превозни средства."

Строителството на завода във Волфбург за проекта Trinity трябва да започне през пролетта на 2023 година. В същото време VW обещава да вземе предвид не само строителното, но и екологичното законодателство, така че производството непременно ще отговаря на най-високите екологични стандарти.

Първородният проект на Trinity на новата платформа SSP ще слезе от поточната линия през 2026 година. Твърди се, че този модел е създаден с помощта на най-иновативните производствени методи. В бъдеще тези методи ще бъдат използвани за постепенно трансформиране на всички други производствени обекти на Volkswagen по света. Освен това Trinity ще се похвали с усъвършенствани системи за автономно шофиране, пробег от над 700 километра и възможност за много бързо зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачко

    7 0 Отговор
    То и наш Кирчу ще строй и привлича нови инвенститори?!

    Коментиран от #3

  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 2 Отговор
    Както казва Майк Тайсън - всеки има планове, до момента, в който го трясна. Сега и Путин ще каже същото.
  • 3 Фжббж

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ачко":

    Кирчо поне знае как се пише правилно "строи".

    Коментиран от #4

  • 4 А дано, ама надали!

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Фжббж":

    Точно кирчо и знание в едно изречение как можа да събереш?
  • 5 Ти да видиш!

    3 2 Отговор
    Щели да строят производствена линия в стар завод, която да произведе първия си автомобил след 4 години и разширението на завода ще струва колосалните 2 милиарда видиш ли. Пак празни приказки и пиар лозунги.

    Тесла построи цял завод с няколко такива линии плюс цех за производство на батерии само за 2 години в Германия.

    На площадката на завода в Китай преди 3 години имаше само дървета и храсти и първа копка беше в началото на 2019г. Първия автомобил бе предаден на клиента Декември 2019, а миналата година беше завършено новото разширение на завода за модел У, което удвои производството, а в момента строят ново раширение, което да го удвои още веднъж.

    Тоест за 4 години, Tesla строи завод плюс две такива разширения за общо над 10 милиарда, но не ни се налага да четем рекламни лозунги какво щяло да стане.

    Който притежава логическо мислене, сам може да прецени накъде вървят нещата и кой се очертава бъдещият лидер в производството на автомобили през следващите 5-6 години.

    През 2026 година, когато Volkswagen щял да разшири един от заводите си. Tesla вече ще е построила още поне два нови завода и ще им е направила по едно две доста по-големи разширения.