Отидете към основна версия

8 935 30

Култовите мотоциклети Ural спряха да се произвеждат в Русия

  • мотоциклети-
  • ural

Ural Motorcycles обяви прехвърлянето на производството на легендарните мотоциклети Ural от Русия в Казахстан. Решението е взето във връзка с антируските санкции, които "отрязват" компанията както от закупуването на чужди компоненти, така и от доставките на готови продукти за износ.

Отсега нататък Ирбитският моторен завод ще произвежда само ключови компоненти - носещата рама и елементите на каросерията. Окончателното сглобяване е преместено в град Петропавловск в Северен Казахстан. Според информация на изданието Expert, Ural Motorcycles са придобили 7000 кв. м, от които 2000 кв. м са за монтажен цех, а останалите - за складове.

Мотоциклетите на известната руска марка в голямата си част използват чужди компоненти - от Германия, Италия, Япония, Тайван и др. Прехвърлянето на производството в Казахстан е необходима мярка, тъй като тази страна не подлежи на международни ограничения, но е включена в общото митническо пространство с Русия в рамките на ЕАЕС.

Преместването няма да засегне по никакъв начин самите модели. Ще припомним, че това са класически мотоциклети с кош и карданно задвижване на задното колело. Мотоциклетите Ural са оборудвани с 750-кубиков двуцилиндров боксерен двигател, който разполага с мощност 41 к.с. и с екологичен клас евро-5.

Миналата година Ural Motorcycles продаде 2 400 мотоциклета по света, от които в Русия бяха продадени само 70. Компанията изнася по-голямата част от продуктите си (90%) за чужбина и по-конкретно - за САЩ, Канада, Европейския съюз, Австралия и Япония.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.

Свързани новини