Отидете към основна версия

6 570 7

Тайният трезор с най-редките VW-та (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • прототипи

Германският концерн не е демонстрирал някои модели на широката публика

Американският блогър Джейми Ор публикува в своя YouTube канал ексклузивно видео, което е заснел в таен склад на подразделението Volkswagen Classic във Волфсбург. В трезор, който не е достъпен за широката публика, се съхраняват много автомобили на немския концерн. Освен това в колекцията от автомобили има както серийни модели, така и редки прототипи, а някои от колите компанията никога не е показвала.

Колекцията включва много рали автомобили, включително два екземпляра на рекордьорът и електрически прототип ID.R, който компанията разработи за кръгови състезания. Сред добре познатите модели на марката блогърът открива няколко модифицирани прототипа, подготвени за рали маратона Париж-Дакар. В този сегмент авторът на видеото набляга на свръхнаточения Golf от осмо поколение, изпълнен от TCR. Освен това разработката на този спортен автомобил не е завършена официално, така че дори в склада хот хечът е с камуфлаж.

Сред другите необичайни превозни средства Джейми изтъква експерименталния едноместен електрически автомобил NILS, един от първите Beetle, построен през 1964 г., и уникалната модификация Polo, оборудвана с двуцилиндров дизелов двигател с компресор. Освен това във видеото можете да видите няколко редки версии на Volkswagen Golf, Passat и Scirocco от различни поколения. Всички автомобили са в перфектно техническо състояние. Приятно гледане.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.

Свързани новини