Last news in Fakti

17 Август, 2022 11:12 2 039 3

Продава се VW-то на Стивън Хокинг

  • стивън хокинг-
  • volkswagen-
  • caravelle

Известният физик притежава микробуса повече от десетилетие

Продава се VW-то на Стивън Хокинг - 1

Британската аукционна къща Силвърстоун ще проведе търг в края на август, на който ще бъде пуснат за продажба Volkswagen Caravelle от 1988 г., собственост на известния физик теоретик Стивън Хокинг.

Освен за ежедневен транспорт, ученият използва микробуса като сватбен автомобил. Специално за англичанина, който поради тежко заболяване беше прикован към инвалидна количка, колата получава редица подобрения.

Продава се VW-то на Стивън Хокинг

През 1963 г. Стивън Хокинг е диагностициран със заболяване на двигателния неврон, което означава, че може да се движи само в инвалидна количка. За да пътува на дълги разстояния, въпросният Volkswagen Caravelle е оборудван с рампа, която позволява на учения да влиза и излиза от микробуса сам.

Освен това колата е оборудвана със специални стойки, които фиксират стола по време на шофиране. За да бъде удобно да се транспортира учения, оборудването на Caravelle е предвидено с автоматична скоростна кутия.

Продава се VW-то на Стивън Хокинг

С течение на времето тежката болест прогресира, така че Хокинг се нуждае от по-голяма инвалидна количка, която не се побира в микробуса. поради тази причина ученият предава Caravelle на племенника си, който използва колата още много години.

През 2018 г. легендарният физик почина. Сега роднината му смята да се раздели с колата. От аукциона не са обявили начална цена за VW-то на Стивън Хокинг, но се очаква да има сериозен интерес към возилото.

Продава се VW-то на Стивън Хокинг


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    6 6 Отговор
    С това десно воланче и автоматични скорости с 4 предавки - 3 хил. лева макс.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.