Last news in Fakti

7 Септември, 2022 10:39 2 060 3

Volkswagen Tiguan се готви за смяна на поколението

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • нова генерация
Volkswagen Tiguan се готви за смяна на поколението - 1

Изданието Motor1.com публикува свежи шпионски снимки от пътни тестове на новия Volkswagen Tiguan. Кросоувърът и преди е попадал в обективите на камерите, но този път е с новата каросерия, макар и маскирана като модел от актуалното поколение. Основната иновация в салона е т.нар. „плаващ“ таблет на мултимедийната система, който се издига над предния панел.

Слуховете, че следващото, трето поколение Tiguan може да бъде радикално трансформирано, се носят от години. Според една от версиите, опростено тяло с наклонен покрив ще замени ъгловатите форми, а дизайнът на оптиката ще бъде направен в стила на електрическата линия ID.

Новите шпионски снимки наистина показват, че Volkswagen се опитва усилено да прикрие предната и задната оптика на колата, така че с голяма степен на вероятност предположението за новия дизайн на фаровете ще се окаже правилно. Линията на покрива изглежда по-наклонена от тази на сегашния Tiguan, а С-колоните са малко прибрани.

Ако ранните снимки показваха електрифицирана версия на модела, този път Volkswagen тества варианта с двигател с вътрешно горене. Това се доказва от големия въздухозаборник и изпускателната тръба, скрита под бронята. Няма информация за двигателите, въпреки че по-рано за иновацията се прогнозираха агрегати от Golf от осмо поколение.

Възможно е "третият" Tiguan да се предлага както с електрифициран хибриден силов тракт, така и с изцяло електрическа версия. Дебютът на Tiguan III ще се състои не по-рано от 2024 г., а първата порция официална информация може да се очаква още през 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 загиващи

    9 2 Отговор
    Поредна грозотия!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.