Last news in Fakti

5 Септември, 2022 11:16 3 656 10

Един супербърз Golf VIII, който никога не сте виждали и няма да видите

  • volkswagen-
  • golf-
  • tcr

VW показа състезателен Golf, който никога не е стъпвал на писта

Музейното подразделение на Volkswagen, наречено Classic, показа за първи път публично състезателната версия на хечбека Golf от осмо поколение. Колата е почти готова за производство, но скандалът Дизелгейт става причина за отказ на компанията от на пускането ѝ в дребномащабно производство.

Уникалният Volkswagen Golf TCR беше показан на L'oe Show в Пенсилвания. Автомобилното изложение е посветено на Volkswagen, Audi, Porsche и други марки, които са част от концерна VW. За разлика от легендарното ежегодно събиране на езерото Вьортерзее в Австрия, това е едва вторият път, когато се провежда американският фестивал.

Един супербърз Golf VIII, който никога не сте виждали и няма да видите

Осмото поколение състезателен Golf е създадено от Volkswagen Motorsport в Хановер по правилата на популярната международна серия TCR. Целта на този автомобил е била да замени успешното седмо поколение TCR Golf.

Ще припомним, че тези автомобили бяха оборудвани с двулитров двигател EA888 с мощност 340-350 конски сили и два вида скоростни кутии: роботизирана DSG или състезателна трансмисия Sadev. Външно колите лесно се идентифицират по удължената с 15 сантиметра каросерия. От 2016 г. насам са произведени ръчно повече от 100 такива автомобила на стойност от 95 000 евро всеки. По стандартите на състезателната технология това се смята за голям тираж.

Един супербърз Golf VIII, който никога не сте виждали и няма да видите

Дребномащабното производство на автомобил от осмо поколение трябваше да започне през 2021 г., но това не се случи: през декември 2020 г., след последиците от Дизелгейт, ръководството на Volkswagen реши да спре всички състезателни проекти, които не са свързани с електрически превозни средства.

Но тестово копие на състезателния Golf VIII се съхранява в трезорите на подразделението Volkswagen Classic. На тази машина агрегатите са тествани в състезателни условия, настройките на шасито и бордовата електроника също са проверени на писта. Тъй като колата е участвала в изпитания на състезателни писти, тялото е покрито с камуфлажно фолио. След внимателен оглед се забелязва, че вътре в прототипа има табло от Seat Leon Cupra.

Един супербърз Golf VIII, който никога не сте виждали и няма да видите


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванчо

    6 4 Отговор
    Прилича на жените с големите джуки,много хубаво не е хубаво.
  • 3 Смех

    7 6 Отговор
    Жалките им напъни да си вдигнат умиращите продажби предизвикват само присмех
  • 4 В.Г.З.

    6 6 Отговор
    Голф ли? А, благодаря, не съм мазохист!!!
  • 5 Той да внимава

    3 3 Отговор
    Аз да го не видя.
  • 6 Така е

    3 3 Отговор
    По-често говорете за този модел-символ на автомобила.Ние сме свикнали с това име и много ни липсва.А новината за възможното спиране ме съкруши.По улиците вече почти не се виждат.А какви времена бяха.Някой като кажеше - това е моят Голф.Завиждаш и стискаш зъби.

    Коментиран от #9

  • 7 незнайко

    3 1 Отговор
    340-350 кс. само на предно предаване е КОЩУНСТВО !!!
  • 8 Ти да видиш!

    0 0 Отговор
    Този волан ми е познат от някъде?
  • 9 Е колко да е така?

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Къде пък прочете, че ще спират продажбите на golf? Това е най-продавания модел на германците и ще е последния автомобил с двг който се продава. Пък ще направят и електрически golf и ще продължат традициите.
  • 10 шофер

    0 0 Отговор
    Яка германска кола а не като източните лагерници сделани от кенчета Кока-кола.