Last news in Fakti

15 Май, 2022 13:15 6 559 7

Тайният трезор с най-редките VW-та (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • прототипи

Германският концерн не е демонстрирал някои модели на широката публика

Тайният трезор с най-редките VW-та (ВИДЕО) - 1

Американският блогър Джейми Ор публикува в своя YouTube канал ексклузивно видео, което е заснел в таен склад на подразделението Volkswagen Classic във Волфсбург. В трезор, който не е достъпен за широката публика, се съхраняват много автомобили на немския концерн. Освен това в колекцията от автомобили има както серийни модели, така и редки прототипи, а някои от колите компанията никога не е показвала.

Колекцията включва много рали автомобили, включително два екземпляра на рекордьорът и електрически прототип ID.R, който компанията разработи за кръгови състезания. Сред добре познатите модели на марката блогърът открива няколко модифицирани прототипа, подготвени за рали маратона Париж-Дакар. В този сегмент авторът на видеото набляга на свръхнаточения Golf от осмо поколение, изпълнен от TCR. Освен това разработката на този спортен автомобил не е завършена официално, така че дори в склада хот хечът е с камуфлаж.

Сред другите необичайни превозни средства Джейми изтъква експерименталния едноместен електрически автомобил NILS, един от първите Beetle, построен през 1964 г., и уникалната модификация Polo, оборудвана с двуцилиндров дизелов двигател с компресор. Освен това във видеото можете да видите няколко редки версии на Volkswagen Golf, Passat и Scirocco от различни поколения. Всички автомобили са в перфектно техническо състояние. Приятно гледане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ала бала

    12 3 Отговор
    Бих попитал по кои правила на българския език VW се членува с -та? VW-та???
  • 2 ГОЛЯМ СМЯХ

    10 2 Отговор
    ако въпроса ти е към някоя мисирка те нямат толкова мозък за да ви отговорят, тука за да си писател е достатъчно да си изкарал 8 клас

    Коментиран от #3

  • 3 антрашпиц

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    ...Да си изкарал осми клас,ама с две три повтаряния.........
  • 4 MS DOS

    15 2 Отговор
    Пернишкиот рай. Е те тава е

    Коментиран от #5

  • 5 Не е трябвало да

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "MS DOS":

    публикуват тая информация, сега кой знае кви терористични пернишки групи ще го нападнат тоя гараж.
  • 6 Буха ха

    8 11 Отговор
    Преди може да са били добри. Сега на 60 хиляди хвърлят съединител каран главно на дълъг път, гаранцията не го покрива, бил консуматив.

    Коментиран от #7

  • 7 Дрън-дрън

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Буха ха":

    Давай доказателство-коя кола, при какви обстоятелства в и в кой сервиз на марката???
    Отиваме заедно в сервиза с колата, проверяваме историята и заедно тук публикуваме резултата-навит!???