Отидете към основна версия

34 096 101

Още подробности за новия Москвич

  • москвич-
  • русия

Помощникът на президента на Русия Игор Левитин сподели подробности за новия автомобил, който ще се произвежда в мощностите на бившия завод на Renault в Москва. Фабриката вече е преименувана на Москвич CJSC, а първите нови москвичи трябва да слязат от конвейрите още до края на тази година.

Левитин уверява, че за създаването на роден модел „има цялата необходима инфраструктура и специалисти“ и добавя, че автомобилът „трябва да бъде достъпен за потребителите“. Според плановете производството на новия автомобил под историческата марка ще започне преди края на 2022 г.

„Сигурен съм, че този автомобил ще бъде наличен, тъй като този модел няма да разчита на вносни части“, цитира помощник на президента на ТАСС. "Москвич винаги е бил достъпна кола, и новият модел ще бъде именно такъв."

По-рано Игор Зайцев, създателят на АЗЛК-2141, бившият главен конструктор на автомобилния завод на Ленин Комсомол (АЗЛК) , изказа мнението си за бъдещето на Москвич . Той изрази надежда, че инженерите "разбират какво трябва да направят с новия автомобил".

А именно, вземат предвид съвременните изисквания за аеродинамика, конструктивна безопасност, но и да се съобразят с текущите възможности на местната индустрия. Зайцев добави, че няма да откаже да участва в проекта за възраждане на историческата марка.

Доскоро заводът на Renault Russia в Москва произвеждаше популярните кросоувъри Duster, Arkana и Kaptur. През март производството беше замразено, а на 16 май стана известно, че предприятието е прехвърлено и вече е държавна собственост.

Според плановете на властите отначало там ще започне производството на автомобили Москвич с двигател с вътрешно горене, а впоследствие под марката Москвич ще организира производството на електрически автомобили. Автомобилите, сглобени в CJSC "Москвич", ще бъдат използвани, както за лични превозни средства, така и за таксѝта и коли за споделено шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 96 гласа.

Свързани новини