Отидете към основна версия

8 500 7

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е

  • mercedes-benz-
  • 190e-
  • 2.5-16 evolution ii-
  • dtm

Автомобилът отговаря на спецификациите от 90-те години на миналия век и е сглобен основно от оригинални части

Екипът на Wüst Racing от Нидерландия прекара две години и половина в изграждането на състезателния Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II DTM. Получената кола е боядисана в цветовете на автомобила на Хелън Лор, единствената жена, спечелила състезанието Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Автомобилът напълно отговаря на спецификациите от 90-те години на миналия век и се сглобява основно от оригинални части.

Конструирането на точното копие на Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II DTM от нидерландския отбор Wüst Racing отнема две години и половина. Въпреки че оригиналната каросерия на Evolution II от 1991 г. трябва да бъде леко преработена, екипът се гордее с това, че използва предимно оригинални части, а автомобилът е напълно съвместим със спецификацията от 90-те години на миналия век.

Двигателят е четирицилиндров с работен обем 2.5 литра и с мощност 320 конски сили, развъртащ се до 8800 об/мин. Агрегатът е сдвоен с петстепенна механична трансмисия с H-образен модел на превключване. Първата предавка е много дълга, останалите са къси. Максималната скорост достига 300 километра в час.

Колата е с джанти от магнезиева сплав. Тези на снимките са съвсем скорошни, но има и комплект сиви оригинални DTM джанти. Червено-бялата окраска е вдъхновена от Mercedes на Хелън Лор, единствената жена, спечелила състезанието Deutsche Tourenwagen Meisterschaft известно още като DTM.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 30 гласа.

Свързани новини