Last news in Fakti

2 Юни, 2022 09:45 15 813 12

Запознайте се с новия Mercedes GLC

  • mercedes-benz-
  • glc

Новото поколение Mercedes-Benz GLC бе официално представено, като моделът стана по-голям, получи нови опции и хибридни двигатели

Запознайте се с новия Mercedes GLC - 1

Mercedes-Benz показа ново поколение кросоувъра GLC. Ще припомним, че предходния модел с това име замени GLK преди повече от 10 години и оттогава се превърна в един от най-продаваните SUV-та на немската марка. Сега на ход е новата генерация, а ето и основните неща, които знаем за нея.

Автомобилът е по-голям от предшественика си: дължината нарасна с 60 мм, но в същото време е с 4 мм по-нисък. Увеличението на размерите се отрази най-положително на обема на багажника - плюс 70 литра (сега 620 литра).

Запознайте се с новия Mercedes GLC

Моделът се прави на универсална платформа, върху която е изградена C-класата: независимо окачване отпред и многораменно окачване отзад. Скъпите версии на GLC ще получат въздушно окачване.

За първи път за модела ще се предлага напълно управляемо шаси, като задните колела ще завиват леко (с 4.5 градуса).

Ще има пакет Offroad Engineering, който не само ще даде на автомобила допълнителна защита в долната част на каросерията, но и ще увеличи просвета с 20 мм.

Запознайте се с новия Mercedes GLC

Салонът ще бъде от С-класа. Разбира се, с някои промени. Но ще останат двата огромни екрана: това са 12.3-инчов инструментален панел и 11.9-инчов за мултимедията.

Германците отбелязват, че в сравнение с предшественика си, новият модел ще има по-добра шумоизолация. Ще има обикновен DVR и скенер за пръстови отпечатъци.

Автомобилът ще бъде свързан към системата за интелигентен дом. Например можете да попитате: "Мерцедес, има ли някой вкъщи сега." И той ще отговори кой е в къщата. Можете също да помолите колата да включи кафе машината, климатика и т.н.

Запознайте се с новия Mercedes GLC

Фърмуерът може да се актуализира "по въздуха". Тоест GLC винаги ще разполага с най-новата и актуална система.

Всички двигатели ще бъдат хибридни. Версиите на GLC 200 4Matic (204 к.с. и 320 Нм), GLC 300 4Matic (258 к.с. и 400 Нм) и GLC 200 d 4Matic (197 к.с. и 440 Нм) ще получат 48-волтов стартер-алтернатор. Той ще добавя за кратко 23 к.с. към мощността на двигателите с вътрешно горене, както и 200 Нм въртящ момент.

Запознайте се с новия Mercedes GLC

Но ще има и "истински" хибриди, които могат да се зареждат от контакт. Те ще бъдат обозначени с буквата "e". Това са версии на GLC 300 e 4Matic (313 к.с. и 550 Нм), GLC 400 e 4Matic (381 к.с. и 650 Нм) и GLC 300 de 4Matic (333 к.с. и 750 Нм). Такива модели ще разполагат с батерии от 31.2 kWh и електродвигател с мощност 136 к.с. Бензиновите хибриди ще могат да карат само на ток 120 км.

Запознайте се с новия Mercedes GLC


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Куку

    19 2 Отговор
    Това е премиум марка и модел и всичко( най доброто или нищо) както е девиза им! "Мерцедес има ли някой вкъщи сега? Отговор: да, комшията....!!!
  • 3 Ренаулт

    15 11 Отговор
    уникален флагман на рено. страхотен луксозен каджар. бих го взел.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Приятно

    8 4 Отговор
    Ми е дачия фен

    Коментиран от #6

  • 6 Хахахахахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Приятно":

    Ха Дачия леле

    Коментиран от #7

  • 7 Само

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахахахаха":

    Мерц!!!
  • 8 Ддд

    10 1 Отговор
    И как е заменил GLK преди повече от 10 години, като излиза в края на 2015, а се продаваше официално от 2016….май някой не е ходил в първи клас…🤔
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 не благодаря

    10 8 Отговор
    Отвън мяза на японска кола от преди 15 години. Вътре е Фиат Мултипла

    Коментиран от #11

  • 11 Нормално

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "не благодаря":

    Като се има предвид че визията на повечето коли на водещи марки са дело на италиански дизайнери.Впрочем имат три или четири такива фирми.
  • 12 Димирест

    0 0 Отговор
    Автомобилът ще бъде свързан към системата за интелигентен дом. Например можете да попитате: "Мерцедес, някой помпи ли жената вкъщи сега?" И той ще отговори!
    Кога ще ги пускате у БГ-то да си взема един?