Last news in Fakti

20 Май, 2022 12:26 12 182 3

Mercedes анонсира най-противоречивата си кола досега, Maybach SL

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • sl

Марката има доста противоречиви коли в гамата си, но с това, което обявяват сега германците, чупят всички рекорди

Mercedes анонсира най-противоречивата си кола досега, Maybach SL - 1

Безспорен факт е, че марката Mercedes може да бъде класифицирана сред абсолютните величия на автомобилната индустрия. Защото нека си го кажем, изобретателят на автомобила винаги е налагал световната мода в тази област. И от първата кола на Карл Бенц до днес, марката продължава да прави много красиви неща.

Бихме могли да изброим много примери и няма как да бъдем кратки. Няма да го направим обаче, защото в противен случай ще трябва да четете до утре вечер. Ето защо ние се фокусираме върху SL. И ще разберете защо правим това в няколко реда.

На първо място SL означава Sport Leicht, с други думи спортен и лек. SL не е бил лек от векове, но с добро желание все пак можете да наречете модела спортен. Същото важи и за най-новият SL, дори ако има двулитров четирицилиндров мотор под капака.

Но сега ще си говорим за обявяването на най-противоречивата кола на марката за всички времена. Mercedes каза, че идва Maybach SL. А някой да е чувал за спортен Maybach и за предимствата му на писта заради неговите олекотени детайли? Точно така, всеки Maybach е свръхлуксозна и преди всичко ТЕЖКА лимузина или SUV.

И това със сигурност ще важи и за Maybach SL. Единственото оправдание е, ако SL означава Schwer und Luxus? Казваме „със сигурност“, но всъщност не знаем нищо повече от краткото прессъобщение на Mercedes, че идва Maybach SL.

Но е ясно, че този бранд няма да се откаже и от лукс и ще е далеч по фамозен в сравнение с обикновения SL. Което само по себе вече го прави да не е лек и спортен автомобил.

Кога Mercedes ще пусне на пазара най-противоречивата кола, все още не знаем, камо ли какви характеристики ще получи колата, но бъдете сигурни, че случили се това - ще ви информираме.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    8 4 Отговор
    Най-противоречива е на Хамилтон колата.
  • 2 Бургас

    7 1 Отговор
    “SL не е бил лек от векове”- какво би трябвало да означава това твърдение ? От 1954 година до сега колко века са изминали?
  • 3 модел

    0 0 Отговор
    Аз където съм на Мерцедес S класа й викат The Shit Class.