19 Май, 2022 09:07 8 335 7

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е

  • mercedes-benz-
  • 190e-
  • 2.5-16 evolution ii-
  • dtm

Автомобилът отговаря на спецификациите от 90-те години на миналия век и е сглобен основно от оригинални части

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е - 1

Екипът на Wüst Racing от Нидерландия прекара две години и половина в изграждането на състезателния Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II DTM. Получената кола е боядисана в цветовете на автомобила на Хелън Лор, единствената жена, спечелила състезанието Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Автомобилът напълно отговаря на спецификациите от 90-те години на миналия век и се сглобява основно от оригинални части.

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е

Конструирането на точното копие на Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II DTM от нидерландския отбор Wüst Racing отнема две години и половина. Въпреки че оригиналната каросерия на Evolution II от 1991 г. трябва да бъде леко преработена, екипът се гордее с това, че използва предимно оригинални части, а автомобилът е напълно съвместим със спецификацията от 90-те години на миналия век.

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е

Двигателят е четирицилиндров с работен обем 2.5 литра и с мощност 320 конски сили, развъртащ се до 8800 об/мин. Агрегатът е сдвоен с петстепенна механична трансмисия с H-образен модел на превключване. Първата предавка е много дълга, останалите са къси. Максималната скорост достига 300 километра в час.

Направиха чисто нов Mercedes 190 Е

Колата е с джанти от магнезиева сплав. Тези на снимките са съвсем скорошни, но има и комплект сиви оригинални DTM джанти. Червено-бялата окраска е вдъхновена от Mercedes на Хелън Лор, единствената жена, спечелила състезанието Deutsche Tourenwagen Meisterschaft известно още като DTM.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ras dva

    47 2 Отговор
    Истинска кола!Не като сегашните еднодневни!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 190

    26 4 Отговор
    Колата на 20ти век.
  • 4 Хайл

    38 0 Отговор
    Това е Кола!За съжаление няма вече такива....няма и да има
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никси

    3 0 Отговор
    КАКТО КАЗВА ФИЛИП ЛАЗАРОВ ОТ БРИЧКА , ПРАВЯТ КОЛИ ЗА КОМФОРТА И ДРУГИТЕ 190-КИ ЗА СПОРТА , НО ПРИ ЧОЧКО ГИ ИМА И ДВЕТЕ 👍👍👍👍👍👍!!!.