Отидете към основна версия

12 199 3

Mercedes анонсира най-противоречивата си кола досега, Maybach SL

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • sl

Марката има доста противоречиви коли в гамата си, но с това, което обявяват сега германците, чупят всички рекорди

Безспорен факт е, че марката Mercedes може да бъде класифицирана сред абсолютните величия на автомобилната индустрия. Защото нека си го кажем, изобретателят на автомобила винаги е налагал световната мода в тази област. И от първата кола на Карл Бенц до днес, марката продължава да прави много красиви неща.

Бихме могли да изброим много примери и няма как да бъдем кратки. Няма да го направим обаче, защото в противен случай ще трябва да четете до утре вечер. Ето защо ние се фокусираме върху SL. И ще разберете защо правим това в няколко реда.

На първо място SL означава Sport Leicht, с други думи спортен и лек. SL не е бил лек от векове, но с добро желание все пак можете да наречете модела спортен. Същото важи и за най-новият SL, дори ако има двулитров четирицилиндров мотор под капака.

Но сега ще си говорим за обявяването на най-противоречивата кола на марката за всички времена. Mercedes каза, че идва Maybach SL. А някой да е чувал за спортен Maybach и за предимствата му на писта заради неговите олекотени детайли? Точно така, всеки Maybach е свръхлуксозна и преди всичко ТЕЖКА лимузина или SUV.

И това със сигурност ще важи и за Maybach SL. Единственото оправдание е, ако SL означава Schwer und Luxus? Казваме „със сигурност“, но всъщност не знаем нищо повече от краткото прессъобщение на Mercedes, че идва Maybach SL.

Но е ясно, че този бранд няма да се откаже и от лукс и ще е далеч по фамозен в сравнение с обикновения SL. Което само по себе вече го прави да не е лек и спортен автомобил.

Кога Mercedes ще пусне на пазара най-противоречивата кола, все още не знаем, камо ли какви характеристики ще получи колата, но бъдете сигурни, че случили се това - ще ви информираме.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини