Last news in Fakti

9 Юни, 2022 12:39 5 183 1

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

  • луис хамилтън-
  • формула 1-
  • mercedes-benz-
  • ferrari-
  • pagani-
  • shelby

Седемкратният световен шампион във Ф1 твърди, че кара спокойно по обществените пътища

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari! - 1

През 2020 г. британският пилот от Формула 1 Люис Хамилтън стана шампион за седми път, като по този начин повтори рекорда на Михаел Шумахер, продължил шестнадесет години. Във Формула Хамилтън се състезава за отбора на Mercedes-Benz. Но какво кара Хамилтън в свободното си време?

Трябва да се каже, че пилотите на състезателни автомобили често имат ограничен избор за лични автомобили. Само си представете картината: пилотът на, да речем, същия Mercedes пристига на важно Гран При с автомобил на конкурентен производител, да речем, Ferrari. Нищо добро няма да излезе от това - най-много голям скандал. Следователно, каквито и да са доходите на пилотите, те все още имат ограничения в този смисъл.

Това обаче изобщо не означава, че на такива спортисти е категорично забранено да карат други коли и им е наложено си купуват автомобили от една конкретна марка. Въобще не е така, а това най-малко важи за звезда като Хамилтън. Сега ще ви покажем какво е избрал за себе си седемкратният шампион от най-престижните състезания на планетата. По-точно показваме ви само за някаква (малка) част от тази много голяма и колоритна колекция, която притежава британецът

Mercedes

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

Да започнем от най-очевидното. Люис Хамилтън, разбира се, има свой собствен Mercedes и то от годините, когато още се състезаваше за Макларън. Тогава не е спортна кола, а SUV и по-конкретно Mercedes-Benz GL 320. Да, дизел. Според самия пилот той обича да кара спокойно по обществените пътища. Въпросният GL Хамилтън често хвали, като го определя, като просторен, с висока позиция на водача и добра аудио система. И не просто го хвали: състезателят нарича тази кола „... може би най-удобната от тези, които съм карал“.

Релаксът по време на шофиране обаче си има граници за Хамилтън и той няма как да не притежава и спортен Mercedes. Това е Mercedes-Benz CLK 63 AMG, и то не обикновен, а Black Series - с по-мощен двигател и редица други подобрения. Преди време, именно с този Mercedes Хамилтън, докато e във Франция, превишава сериозно ограничението на скоростта, ускорявайки до почти 200 км/ч, след което обаче беше лишен от шофьорска книжка, но само за един месец. През годините спортистът има и много други Mercedes-и. И вероятно ще има още. Но нека да преминем към други марки.

Shelby

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

Пилотът има няколко ретроавтомобила Shelby. Два от тях са от 1966 година: Cobra 427 и Mustang GT500. Още един - от 67-ма - същата Cobra 427. Хамилтън обича ретро коли и неведнъж е заявявал, че именно Shelby му е любимата марка в тази категория автомобили. Но по някаква причина той не харесва Mustang. Пилътитът дори го нарича „купчина боклуци“. Можете ли да си представите?

Pagani Zonda 760 LH

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

Всъщност Zonda спря производството през 2011 г. Но Люис Хамилтън наистина искаше такава кола и през 2012 г. специално за него беше създадено единствено копие на стойност четири милиона долара. Буквите LH в името на модела са инициалите на клиента, а 760 е мощността на двигателя, която е по-висока от другите суперколи Zonda. А най-интересното при колата е, че е с ръчна скоростна кутия. Хамилтън просто иска да кара суперкола с механична трансмисия.

Ferrari

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

Да. Все пак Хамилтън има и Ferrari-та. Без значение какви. Освен това има слухове, че един от тези суперавтомобили е най-любимата кола на състезателя. Това е ексклузивното Ferrari LaFerrari на стойност 11 милиона долара. Ексклузивността се крие във факта, че покривът на автомобила е боядисан в същия червен цвят като останалата част от каросерията. А обичайните LaFerrari са двуцветни - покривът им е черен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоз

    2 0 Отговор
    Никога не сравнявайте този играч на Плейстейшън с истински пилот от F1 като Михаел Шумахер пък всички други от ерата на V12 илиV10.