Отидете към основна версия

5 518 6

Volkswagen избра име за електрическото комби, което ще е пряк наследник на Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • id.7-
  • touring

Производството на новия модел ще започне следващата година

Volkswagen е регистрирал търговското наименование ID.7 Touring в Европейското патентно ведомство. Очевидно това ще бъде името на конвейерната версия на електрическото комби ID.Space Vizzion. Немската марка притежава и правата върху индекса ID.7, като с него ще бъде обозначен седан на същата платформа, сега известен като Aero.

Така производствените версии на електрическия седан Volkswagen ID.Vizzion и комбито ID.Space Vizzion ще получат обозначенията ID.7 и ID.7 Touring. Според германците от Auto Motor Und Sport името Touring се e появило в базата данни на Европейското патентно ведомство в средата на май, а що се отнася до номерата, то германците са запазили индексите от ID.1 до ID.9 още през 2020 г.

ID.7 и ID.7 Touring изглежда към днешна дата са предпроизводствени електрически автомобили с кодови имена Aero и Aero B. Те ще заменят Passat и ще попаднат в завода в Емден през 2023 г. Очакват се версии с един и два електромотора, способни да изминат до 700 километра с едно зареждане по цикъла WLTP.

Това е значително повече от всеки друг автомобил със сериен идентификационен номер и дори от концепцията Space Vizzion, за която бе обявен пробег от 590 километра с батерия от 82 киловатчаса. Шоу автомобилът ID.Buzz обаче се появи с батерия от 111 киловатчаса, така че серийните ID.7 и ID.7 Touring могат да получат точно нея. Въпреки че е по-вероятно да има няколко варианта с различен капацитет.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини