Отидете към основна версия

67 860 51

"Силвър Стар" предлага у нас офроуд "чудовището" Ineos Grenadier

  • ineos-
  • grenadier-
  • силвър стар-
  • офроуд-
  • всъдеход

Всъдеходът продължава там, където е спрял старият Land Rover Defender, което го прави идеален за офроуд ентусиасти

Когато Land Rover реши да пенсионира оригиналния Defender след невероятните 67 години на производство, разочарованите по цял свят бяха хиляди. Това са фермери, търговците, офроуд ентусиасти и въобще всички фенове на здравия "аналогов" автомобил със задвижване на четирите колела.

След като стария Defender беше заменен от далеч по-висококласния изцяло нов модел, на пазара беше оставена голяма празнина - именно за автомобил, който да заеме мястото на стария Defender.

Превозното средство, което има идея да запълни тази дупка е Ineos Grenadier. Това е всъдеход, който е далеч от познатите ни срамежливи луксозни SUV-та . Създаден да е здрав и надежден, Grenadier представлява своеобразен "сбирщайн", но това което е по-важно, от качествени възли и агрегати.

Създаден, за да издържи на най-суровите условия, Ineos Grenadier всъщност може лесно да се превърне в нова модна икона, тъй като неговият утилитарен външен вид го отличава от другите съвременни превозни средства с повишена проходимост. Смело ново начинание за току-що прохождащ автомобилен производител. Сега ви разказваме за десет неща, които разбрахме по време на премиерата на всъдехода у нас.

10. Просто безкомпромисно здраво превозно средство

Ineos Grenadier е проектиран и конструиран да бъде един от най-добрите офроуд превозни средства. Създателите му твърдят, че всъдеходът ще бъде толкова твърд отвътре, колкото изглежда и отвън. Това е автомобил, способен да издържи на всичко. Създаден специално за използване извън пътя, Grenadier има цел. Това е здрав инструмент, на който може да се разчита, когато нещата станат трудни, а пътищата изчезнат. Идеята му е да е солиден и надежден.

9. Отношение за пътуване навсякъде

От огромните арки на колелата до облицовката на долната част на купето, Grenadier е оборудван за справяне с пресечена местност. Решението да се предлага стандартно със стоманени джанти просто доказва за какво е предназначен Grenadier - да стигне навсякъде, където пожелае. Традиционно шаси на рама, съчетано с масивни осови греди и три блокиращи диференциала, означава, че е малко вероятно Grenadier да закъса, независимо от терена.

8. Глобално тестван за издръжливост

Тестван далеч отвъд това, което би било индустриален стандарт, Grenadier е изпратен в 15 страни, за да изпита множество терени и среди. В крайна сметка, според представителите на марката, всъдеходът не може да бъде най-добрият в това, което прави, без да е видял най-лошото, което се предлага.

7. Мечта, родила се в кръчма

Въображението на сър Джим Ратклиф, един от най-богатите англичани, ражда идеята за всъдехода, докато той седи в кръчмата Grenadier в Лондон. От там идва и името на модела. Ineos Grenadier е проектиран, за да запълни празнината, оставена от оригиналния Defender, и да го подобри .

6. Надеждна мощност

Това е първото превозно средство на новосформираната марка Ineos, като неговите възли и агрегати са доста интересни. За избор на двигателна гама от марката се обръщат към BMW. От баварците взимат един бензинов и един дизелов двигател, като редовите шестаци са много подходящи за Grenadier. Бензиновият мотор е с мощност 283 к.с. , а дизеловият доставя респектиращите 250 к.с.

5. Връзката с Belstaff

За да отбележи старта на иновативния офроудър, Ineos си партнира с Belstaff. Предлагат се два модела по поръчка, кръстени на известни продукти на Belstaff, които улавят същността на Grenadier и неговия издръжлив стил. Trailmaster се предлага с повдигнат въздухозаборник (шнорхел), както и с всички съпътстващи офроуд атрибути, като целта е да се насърчат приключенията извън пътя. Докато Fieldmaster има прозорци Safari, кожени седалки и по-луксозно усещане.

4. Възли и агрегати от доказани производители

Освен двигателите на BMW, новата марка използва окачване от Magna Steyr, скоростни кутии ZF, спирачна система Brembo, седалки Recarro и много други все доказани производители, а за самото производство купува модернизираният завод на Mercedes-Benz въ Франция, където преди това се прави Smart. Така се ражда Ineos - всъдеход, който е контрапункт на всички спортни всъдеходи, с които пазарите са наводнени. С други думи Ineos пристига като глътка свеж въздух за хората, обичащи старите и свръхнадеждни аналогови 4х4 всъдеходи. Това е всъдеход в ретро стил, който е подсилен с най-доброто от съвременното оборудване.

3. Замислен във Великобритания, проектиран в Германия, произвеждан във Франция

След като е измислен в лондонска кръчма, Grenadier гордо запазва своите британски корени, но тази британска идея, оживена чрез дизайнерско студио в Щутгарт и ще се произвежда серийно във Франция. С други думи Grenadier е чудесно сътрудничество от идеи. Излизащ от бившия завод за производство на Mercedes-Benz в Хамбах, Ineos Grenadier е истински европейски продукт. Проектът Grenadier запазва и 1 300 работни места.

2. Запушване на празнина

По-добре построен и по-рафиниран от стария Defender, това е фантастично офроуд превозно средство, което ще е без аналог на пазара и в Европа, и у нас. Grenadier също така поставя отметки в квадратчето за купувачи, които искат превозно средство, което е създадено да пресича континенти, Това е автомобил, както за дълги пътувания, така и за пълноценен хардкор терен.

1. Цена

Официален вносител на новата марка у нас е Силвър Стар, който, както е добре известно, продава в България и Mercedes-Benz. От компанията ще обявят цените за България до няколко дни, производството ще стартира в началото на лятото, а първите клиенти у нас ще получат автомобилите си през есента на тази година. По неофициални данни, базовата цена на Grenadier в България ще е 120 000 лв, а най-наточените изпълнения ще се предлагат за суми от порядъка на 150 000 лв.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 47 гласа.

Свързани новини