Last news in Fakti

7 Юли, 2022 09:21 3 394 6

Рапърът Кание Уест пуска собствен автомобил

  • кание уест-
  • всъдеход
Рапърът Кание Уест пуска собствен автомобил - 1

Известният американски музикант и продуцент Кание Уест обяви разработването на собствено SUV, наречено Donda Foam Vehicle. Въпреки факта, че все още няма технически подробности за бъдещата новост, първото изображение на предстоящия проект вече се появи в мрежата. Мистериозният автомобил веднага се набива на очи и прилича на две концептуални коли, разработени през 70-те години на миналия век. Създателят на известната линии маратонки YEEZY West лично работи върху дизайна на офроуд превозното средство.

Единственото изображение, достъпно онлайн, е графична скица на профила на колата. Концептуалната кола разполага с голямо предно стъкло, разделено на секции, както и с огромни колела. Освен това задните са много по-големи от предните, а другото необичайно нещо е, че колата няма странични прозорци и стандартни врати.

Форм-факторът му напомня на прототипа AMC AM Van хечбек и на футуристичния Volkswagen ван от 70-те години. Главният дизайнер на колата е Стивън Смит, който създаде няколко линии маратонки, включително известните YEEZY West, както и обувки за New Balance и Adidas. В допълнение, рапърът каза, че колата ще бъде разработена в Съединените щати.

Възможно е иновацията да получи електрически силов тракт. Като се има предвид приятелството на Кание с Илон Мъск, възли и агрегати от Tesla спокойно могат да се използват в бъдещата електрическа кола. Освен това в структурата на каросерията ще бъдат използвани леки материали, включително композити и алуминий. Ще припомним, че миналия ноември Кание Уест пусна в продажба колекция от собствени автомобили Ford. За шестте пикапа и джип рапърът спечели над 400 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    6 2 Отговор
    Прилича на дърво, също като Тесла̀та "Сайбъртрък"...

    Коментиран от #2

  • 2 Е така де!

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH":

    Не мислиш ли че точно това е целта - дизайнът на автомобилът да се отличава от останалите?
  • 3 а ти мислиш не ли

    1 0 Отговор
    дизайнът на автомобилА

    Коментиран от #4

  • 4 Благодаря за забележката!

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "а ти мислиш не ли":

    Ти ще приемеш ли една и от мен?

    Освен пълен и непълен член, в граматиката съществуват също големи и малки букви, както и препинателни знаци.
  • 5 Автомонтьор

    1 0 Отговор
    В новия проект дали е заложено джъц пръц джангара джунгара.
  • 6 Кани Ист

    0 0 Отговор
    https://fakti.bg/avto/507193-raparat-kanie-uest-kupi-chudovishten-ruski-vsadehod

    Евала за иновативния дизайн...Взимаш нещо готово, смачкваш го отгоре и ...НОВ дизайн!