Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 11:07 2 450 2

Китайците от BYD пускат уникален хардкор всъдеход

  • всъдеход-
  • byd

Патентни изображения се появиха в мрежата

Китайците от BYD пускат уникален хардкор всъдеход - 1

Китайският автомобилен производител BYD се готви да пусне необичаен SUV. Докато гамата на компанията се състои от електрически превозни средства, новостта ще бъде оборудвана с двигател с вътрешно горене или по-скоро с хибриден силов тракт.

Електрическото оборудване на автомобила ще бъде надеждно защитено от мръсотия и вода - известно е, че компанията иска да направи истинско превозно средство за всички терени, а не кросоувър, стилизиран като всъдеход.

Китайското издание Autohome публикува изображения на новия продукт на BYD в базата данни на патентното ведомство. Той ще се произвежда под марката Look Up, която ще се конкурира с японски, европейски и американски премиум марки.

Китайците от BYD пускат уникален хардкор всъдеход

Първият модел на марката ще бъде този хардкор всъдеход, който се очаква да струва един милион юана, или около 140 000 евро. И ще си заслужава, според информацията в патента.

Именно защото говорим за нова марка, външният вид на всъдехода по никакъв начин не отговаря на фамилния дизайн на автомобилите BYD. Колата има много необичайни фарове, правоъгълно лого, шестоъгълна кутия за резервно колело на задната врата и черен покрив с колони в същия черен цвят.

Китайците от BYD пускат уникален хардкор всъдеход

В основата на колата лежи рама. От патента стана известно още, че всъдеходът ще бъде оборудван с четири електрически мотора - по един за всяко колело. Следователно двигателят с вътрешно горене ще генерира енергия само за електрическите двигатели, както в камионите БелАЗ, например.

Освен това всъдеходът ще получи "плаващ режим" - колата не само ще може да остане над водата, но и ще се движи в желаната посока. Все още не е известно как се прилага този режим.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питанка

    3 1 Отговор
    Какво е „хардкор”, нещо като хард PORN ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Диана Габровска

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "питанка":

    Нещо такова...........и аз още се уча