Отидете към основна версия

11 014 31

Руснаците отново могат да купуват нови автомобили Renault

  • renault-
  • русия-
  • беларус

Френският автомобилен производител всъщност захвърли всичко, което имаше в Руската федерация - от руските дилъри до завода и активите. Но, подобно на някои други европейски марки, намери начин хем да не работи в Русия заради санкциите, хам да продължи да печелиот руския пазар.

Веднага трябва да отбележим, че в случая става дума за руските и беларуските представителства, а не за позицията на Renault като цяло. Между другото, поради излизането от руския пазар, френската автомобилна група Renault претърпя загуби в размер на 2.3 милиарда евро. Информацията е на РИА "Новости" позовавайки се на отчетите на компанията.

В случая сега става дума за нова схема, в която участва Беларус. Руснаците имат възможност да купят нов кросоувър Renault от официален дилър, въпреки че за това ще трябва да отидат в съседен Беларус. И така, компанията Avtopromservice, официалният вносител на Renault в Република Беларус, предлага на руснаците да купуват нови автомобили чрез тях. И така руснаците могат да поръчват модели, които дори не се предлагаха в Русия преди войната. Сред тях са, например, Renault Koleos корейски монтаж в актуализираната версия на моделната година 2022!

Цената на такъв Renault Koleos при белоруските дилъри е 3 590 000 рубли, като руснаците могат да го платят в руски рубли и да получат пълен пакет документи за регистрация в Руската федерация. В допълнение към Koleos, руснаците могат да закупят и други модели на Renault: Duster, Kaptur, Arkana и Logan Stepway (на тези пазари марката Dacia се продава, като Renault). Всъщност нищо лично, просто бизнес.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 55 гласа.

Свързани новини