Last news in Fakti

5 Юли, 2022 09:30 4 495 4

Разрешен е "сив внос" на BMW-та в Русия

  • bmw-
  • санкции-
  • русия-
  • сив внос

Министерството на промишлеността и търговията разреши паралелен внос на баварските автомобили

Разрешен е "сив внос" на BMW-та в Русия - 1

Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация промени списъка на стоките и марките за т.нар. паралелен внос. Някои от компаниите, които решиха да възобновят доставките в Русия, бяха премахнати от него, но бяха добавени няколко нови. Сред тях са BMW и Siemens.

Според Денис Мантуров и двата производителя "демонстрират своята позиция" и все още не искат официално да внасят стоки в страната. Сега обаче автомобили от баварската марка ще бъдат достъпни за "сив" внос в Русия.

Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация направи корекции в списъка на стоките, разрешени за паралелен внос. Някои позиции са премахнати от него: те се отнасят до тези компании, които ще продължат официално да внасят продукти в Русия. Но има и нови - Siemens и BMW. И двете марки, според Денис Мантуров, отказват да възобновят доставките и производството.

Законът за легализирането на паралелния внос дава право да се внасят стоки в страната без разрешението на притежателя на авторските права, а списъкът, одобрен от Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация, включва както отделни марки (BMW, Apple, Siemens и Goodyear), така и цели категории (оборудване за минно дело, локомотиви, лодки и др.).

Общо списъкът съдържа повече от 50 продуктови групи от над 200 марки. Повечето от тях са автомобили и техните компоненти. При паралелен внос в Русия е разрешено да влизат двигатели на Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, както и двигатели на Volvo, Hyundai, Nissan и Volkswagen.

Вече е известно как концернът Jaguar Land Rover (JLR) реагира на това решение: компанията лиши такива автомобили от гаранцията им и отказа да ги обслужва. Все още не е известно как ще действат другите производители, може би и BMW ще последва примера на JLR.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОй

    3 3 Отговор
    Опаааа и кво стана ся,нашите ушанки се отричат от всичко западно.А тия там ще вкарват на контрабанда заяпадни стоки,пък че ни пращат лади евро 2......е не хахахахахахахаах,колко по яко мже да е хахахахах
  • 2 Путин

    3 2 Отговор
    Само сиви бмв та ще се внасят за да може да им се боядиса съб и чук с петолъчката ще има и надпис вечна дружба крим е наш.
  • 3 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Германия иска да национализира част от тръбопровода Северен поток-2 който се намира в нейните териториални води,но за сега се въздържа защото Русия заяви че ще предприеме същата мярка по отношение на немските фирми и техните активи на територията на страната. Фашагите веднага се дръпна , спряха да дрънкат и започнаха да мислят за зимата и индустрията без газ.
  • 4 ИЯО

    4 0 Отговор
    Ще се сетят всички най-накрая. Два са необятните пазари в света- РУСИЯ и КИТАЙ.