Last news in Fakti

29 Юни, 2022 10:06 4 269 14

BMW и Lamborghini решиха да не напускат руския пазар

  • bmw-
  • lamborghini-
  • русия
BMW и Lamborghini решиха да не напускат руския пазар - 1

Въпреки спирането на производството в Калининград, където работниците в завода на BMW в момента са в принудителен отпуск, германският автомобилен производител няма да напусне Русия. Освен това, за разлика от Renault и GM, руското представителство на BMW не само не затваря офиса си, но и се премества в нов, по-модерен бизнес център!

Както пише 5Koleso, цитирайки изпълнителния директор на BMW Group Русия Ирина Шрамко - руския представител на баварската марка, „радваме се, че въпреки трудната ситуация на пазара успяхме да завършим проект, стартиран преди година, за да създадем ново пространство, с което да продължим нашия руски бизнес. Днес е по-важно от всякога да работим заедно, намирайки гъвкави решения, а нашата нова московска къща е идеална за това “, казва Ирина Шрамко, главен изпълнителен директор на BMW Group RUSSIA.

В допълнение към BMW, италианската компания Lamborghini (собственост на германския Volkswagen) също обяви намерението си да възобнови работата си в Русия. В момента се решава въпросът как да се внасят автомобили от Италия, които забраниха вноса на луксозни артикули над 50 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    49 9 Отговор
    Хехе, скоро и други ще се завърнат!
    На пук на господарите им зад океана!!!
  • 2 Чао

    9 42 Отговор
    Няма пари в Русия вече.Дори и богатите нямат достъп до валута.А в рубли никой не иска да продава.

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Реалист

    32 8 Отговор
    Така е, щото във всяка произведена кола по света, поне 60% от материалите са руски...

    Коментиран от #8

  • 4 123

    21 4 Отговор
    Оставащите печелят другите ще се молят но царя ще им каже новите правила
  • 5 Пилот на Ферари

    17 3 Отговор
    Бе то и Фолксваген ,Волво ,Фиат , Пежо ,Ситроен ..... искат пак да се връщат .
    От кога разправям че иначе един Голф - 100 хилядарки . Няма кой да им купува каручките .
  • 6 Адам Хилтън

    13 3 Отговор
    Голямо плямпане беше до скоро как "щели да санкционират само олигарсите около Путин и правителството." Пък то обратното, санкционираха май само обикновените руснаци, пък олигарсите пак ще си купуват квото си искат.

    Коментиран от #7

  • 7 Пилот на Ферари

    36 3 Отговор

    До коментар #6 от "Адам Хилтън":

    Санкционирали - вятър . Руснаците продължават да си карат на 1,50 лева за литър , а ние дето ги санкционираме , вече на 4,00 за литър . Кой кого санкционира ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Японеца

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чао":

    Чети повече! По-малко плямпай! Русия бъда от валута, през Казахстан сменят рублите!
  • 10 Евала

    3 1 Отговор
    Браво на бмв! Доказаха се като най-готините за пореден път!
  • 11 1234

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чао":

    Да, те точно затова БМВ и Ламборджини драпат да останат, щото няма кои да им купува колите. А ти си по-умен от мениджърите им и ги разбираш тия неща викаш!? Смях.
  • 12 Гош

    1 2 Отговор
    Руската кочина за нищо не става! Който се е хванал с колхозниците винаги след време реве.
  • 13 Чугун

    1 2 Отговор
    Абе льольо, я ми обясни кво руско има във японски, френски, немски, американски и др коли, кое е това руско нещо дето е 60%!? Тез колхозници квото каправят след година ако не му направиш основен ремонт за нищо не става! Видя се в Украйна, след няколко седмици война и половината руски машини блокираха по пътищата! Ай не ми хвали нищо руско!
  • 14 Гост

    2 0 Отговор
    Логично, пазара е по важен от политиката! БМВ имат доста голям пазар в Русия и явно не са готови с лека ръка да го загубят! Явно имат и топки да си отстояват интересите в сравнение с други марки, макар и с риск да ги анатемосат от Брюксел! Да не забравяме ,че тази война все някога ще свърши...