Last news in Fakti

30 Юни, 2022 13:23 3 987 11

КамАЗ попадна и под санкциите на САЩ

  • камаз-
  • санкции-
  • русия-
  • сащ

Концернът е лидер по брой ограничения сред местната автомобилна индустрия

КамАЗ попадна и под санкциите на САЩ - 1

Министерството на финансите на САЩ публикува нов пакет от санкции, който освен Ростех и Руските железници включва и концерна КамАЗ заедно с неговите дъщерни дружества. Новите ограничения могат да затруднят достъпа на руския автомобилен производител до чужди части, включително и до китайски компоненти, на които той основно разчита в момента. Освен това компанията вероятно ще загуби 10 процента от приходите, които е получила от износ на продукти в чужбина.

Според официалното прессъобщение КамАЗ е включен в следващия санкционен списък поради факта, че техника на концерна е била забелязана при движение на руските военни през територията на Украйна. Освен това, според САЩ, руските камиони с ракетни системи "Искандер" са в Беларус. Новите санкции забраняват на компанията да извършва всякакви транзакции с лица от САЩ, използващи долари като валута за плащане. В допълнение към самия концерн, правителството на САЩ наложи ограничения на ръководителя на компанията Сергей Когогин, както и на дъщерната лизингова компания NEFAZ и Тутаевския моторен завод.

В началото на годината Сергей Когогин каза, че не вижда рискове компанията да попадне под санкциите на САЩ, тъй като специалистите направиха всичко възможно, за да излязат от „червената зона“. Концернът намали дела на Ростех, а също така спря да произвежда военна техника на територията на предприятието. Сега KамАЗ съобщи, че „компанията ще продължи да работи както обикновено“. Това не е ясно как ще се случи, тъй като към днешна дата автомобилният производител е под санкциите на Европейския съюз, Австралия, Канада, Нова Зеландия, както и Швейцария и Обединеното кралство.

Шефът на КамАЗ обаче говори за ползите от санкциите. Сергей Когогин каза, че благодарение на ограниченията персоналът на компанията е станал абсолютно консолидиран.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толкова

    22 8 Отговор
    безмислена санкция, че чак не си струва да се коментира...
  • 2 ГОЛЯМ СМЯХ

    23 17 Отговор
    краварите и техните тролове се пръскат от яд че нищо не могат да сторят на господаря на света путин
  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    23 11 Отговор
    абе нали беше само бензиностанция с ракте тая русия кво става ся? тя май доста неща произвежда ха ха хаааа
    оказва се и без нейното зърно глад ще ви гони , май май не е само бензиностанция с ракети
  • 4 го шо

    20 6 Отговор
    види се, няма друг начин да им попречат на камазите да побеждават на рали "дакар".
  • 5 Жоро

    12 22 Отговор
    Примката се затяга. Новата желязна завеса много ми се нрави. Нищо руско никъде освен в русия.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 провинциалист

    13 4 Отговор
    "поради факта, че техника на концерна е била забелязана при движение на руските военни през територията на Украйна" - поради същата причина да си махнат от азбуката последната буква.
  • 8 Щото

    1 0 Отговор
    В САЩ се скъсват да купуват Камази....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ганю

    0 0 Отговор
    ще налапате руския бахур това е