Отидете към основна версия

10 383 14

Volkswagen възобновява производството на автомобили в Русия, но под нова марка

  • volkswagen-
  • русия-
  • завод-
  • steyr

Германският автомобилен производител Volkswagen може да продаде заводите си в Руската федерация, включително завода за сглобяване на двигатели. Предвиденият купувач е австрийският концерн Steyr Automotive.

Днес Steyr Automotive е собственост на Зигфрид Волф, бивш изпълнителен директор на Magna. Според NewEurope така Volkswagen AG планира отново да произвежда автомобили в Русия, но под друга марка.

С помощта на подобен ход автомобилният производител иска да избегне негативните последици от санкционния натиск и да има по-добра възможност да се възобновят доставките на авточасти и компоненти за Руската федерация.

Пускането на автомобили под новата марка, построени на платформите на Skoda и Volkswagen, може да бъде възобновено под контрола на групата GAZ, собственост на Олег Дерипаска.

От 2010 до 2019 г. самият Зигфрид Волф беше председател на борда на директорите на групата ГАЗ и притежаваше акции в руска компания. Все още няма официална информация за евентуално партньорство между Volkswagen и Steyr Automotive.

За Volkswagen обаче подобна сделка би била доста печеливша. Тя ще позволи на автомобилния производител да печели от руските си активи. Припомняме, че не толкова отдавна имаше слухове, че Volkswagen иска да продаде руските си заводи на Asia Auto от Казахстан, но плановете сага явно са се променили.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.

Свързани новини