Last news in Fakti

26 Септември, 2022 10:02 1 518 6

Volkswagen ви помага да спите в движение

  • volkswagen-
  • автономен автомобил

Автономният концептуален автомобил Gen Travel Concept има преконфигурируем интериор, в който седалките стават на легла

Volkswagen ви помага да спите в движение - 1

Инженерите от Волсбург показаха футуристичен концептуален автомобил, наречен Volkswagen Gen Travel. Това е електрически, автономен автомобил, който има напълно преконфигурируема кабина, трансформираща седалките в легла. Той дори има специално осветление, проектирано да влияе върху производството на мелатонин. Кога за последен път кола активно се е опитвала да ви накара да спите?

Volkswagen ви помага да спите в движение

Така наречената "нощна настройка" е само един от многото начини, по които седалките на Gen Travel могат да бъдат препозиционирани. Има „конферентна среда“ с четири места и голяма маса в средата, а тук Volkswagen казва, че въпросното амбиентно осветление „създава приятна работна среда“, като същевременно помага за облекчаване на прилошаването по време на пътуване.

Volkswagen ви помага да спите в движение

Освен това седалките могат да се накланят по всякакъв начин и имат маси с подноси, които се простират от арматурното табло, което улеснява храненето по време на движение. Дисплеите с добавена реалност пък могат да прожектират различни изображения, предназначени да забавляват децата.

Volkswagen ви помага да спите в движение

Кабината е проектирана така, че да пропуска много светлина и от Volkswagen казват, че долната част на страничните прозорци е на нивото на кръста, което ви дава страхотна гледка към това, което е навън. Когато лежите в режим на сън, вие сте позиционирани под прозореца, така че няма да бъдете притеснявани от силна светлина (и хората да не могат да надничат, докато дремете). И накрая, вратите тип "крило на чайка" на концепцията не само изглеждат страхотно, но и улесняват качването и излизането от колата.

Volkswagen ви помага да спите в движение

Volkswagen казва, че Gen Travel е изцяло електрически, но компанията не публикува никаква специфична информация за задвижването. Вместо това Volkswagen казва, че Gen Travel има Electric Active Body Control, който изчислява движенията на автомобила предварително и съответно настройва параметрите на окачването, поддържайки нещата възможно най-плавни. Интересното е, че Volkswagen също така твърди, че Gen Travel е способен на шофиране в конвой, като по този начин значително се увеличава пробега с едно зареждане.

Volkswagen ви помага да спите в движение

Очевидно Gen Travel не е сериен автомобил. Тази концепция просто ни дава визия за това, което Volkswagen си представя за бъдещето, въпреки че компанията казва, че „доста от индивидуалните характеристики и технологии на колата ще бъдат интегрирани в серийните автомобили“. Gen Travel е показан на живо в рамките на фестивала Chantilly Arts & Elegance близо до Париж.

Volkswagen ви помага да спите в движение


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    4 2 Отговор
    Браво спинкаш си докато един като Семерджиев не те събуди

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Психо Доктор

    9 2 Отговор
    Прилича ми на ковчег, много актуално за нашето ежедневиви, като те бллъсне някой дрогиран с 200 и деректно те погребват.

    Коментиран от #6

  • 4 БреЙЙЙ

    1 1 Отговор
    Модерна катафалка! Може да не е много удобна за починалия но това ще е оплакване от бизките му. П.П. Малко по дълга трябва да е че да могат да вадят почиващия без да го згъват, че и трудно става след 8 часа
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Пак не си разбрал !! Семерджиевци изобщо няма да има , щото шофирането от хор ще е забранено ! Поне по обществени пътища ! А на местата където ще е разрешено (затворени писти) да си трошат главите на воля , тъкмо ще ни освободят от нуждата да ги издържаме по затворите !!
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Психо Доктор":

    За всички нормално хора ежедневното пътуване по работа или просто да стигнеш до определено място е загубено време , което е най-добре да използваш за нещо полезно ! Особено за модерните "работещи онлайн това може да е половината работен ден , докато отиват да прекарат вечерта на някое приятно място !! Или да си доспят , след като са купонясвали до среднощ ! А за тия дето искат да си избиват комплексарщината по обществените пътища и да плещят за "удоволствието от шофиране " скоро ще свършат безплатните "писти" !! Все едно професионален шофьор да седне да ти обяснява , че върти геврека по 8-9 часа "за удоволствие" , хахахах !!