Отидете към основна версия

51 677 34

Хиляди чисто нови Mercedes-и бездействат на изоставено летище в Германия

  • mercedes-benz-
  • микрочипове

Германският автомобилен гигант Mercedes-Benz продължава да увеличава производствените си обеми, но в същото време не успява да намали периода за доставка на станалите прослувути микрочипове. Явно липсата на чипове все още не е преодоляна.

В стремежа си да увеличи обема на доставките на автомобили до дилърите, компанията произвежда автомобили и ги изпраща "на склад". Там готовите коли чакат ценните компоненти.

Производителят вече е запълнил всички паркинги на територията на завода в Бремен (Германия) с такива автомобили и е започнал да транспортира почти готовите модели до изоставеното летище Алкхорн. Съдейки по снимката от Google Maps, там вече са се събрали няколко хиляди коли.

Автомобилите са паркирани на широката писта, която някога е била използвана за самолети. От фотосите се вижда, че пистата е запълнена е почти изцяло. Има само малки островчета, на които все още няма коли. Според източници от компанията на това летище се намират модели, които нямат полупроводници, осигуряващи работата на аудиосистемата и системите за подпомагане на водача.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.

Свързани новини