Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 10:46 24 298 29

Този Mercedes W124 e с пробег от 1.5 млн. км, с оригинален мотор и продължава да работи като таксѝ (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • w124-
  • такси-
  • пробег

Легендарният W124 отново потвърди репутацията на най-надеждната кола

Този Mercedes W124 e с пробег от 1.5 млн. км, с оригинален мотор и продължава да работи като таксѝ (ВИДЕО) - 1

В мрежата беше публикувано видео ревю на екземпляр от емблематичния седан Mercedes-Benz W124. Колата, произведена през 1993 година и оттогава до днес еизминала повече от 1.5 милиона километра.

Най-удивителното е, че колата все още е със заводския си двигател и продължава да се движи безпроблемно. В същото време колата не се използва просто, като ежедневна - тя работи 15 години като таксѝ.

През последните 15 години колата е в Албания, където собственикът ѝ е таксиметров шофьор. Въпреки доста тежките условия на работа, през годините се налага само един-единствен ремонт. При това той е съвсем тривиален - за смяна на гарнитурата на цилиндровата глава.

Към днешна дата колата почти е достигнала границата от един милион мили - изминала е 984 617 мили или 1 584 589 километра. И собственикът все още няма намерение нито да я пенсионира, нито да извършва по нея някакви по-сериозни ремонти.

Не всички автомобили обаче могат да се похвалят с такава надеждност. В края на пролетта на тази година ви разказахме за историята на друга "милионерска" кола . Ставаше дума за кросоувъра Kia Sorento от 2012 година, който обаче за разлика от Mercedes-а, бе сменил двигателя в гаранция цели девет пъти.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    87 2 Отговор
    Този автомобил е от ТЕЗИ , които , повече няма да се направят !!! Умишлено !!!

    Коментиран от #17

  • 2 Адам Хилтън

    29 9 Отговор
    Че те повечето таксита навъртат толкова - има Опели, Шкоди, Ренота и всякакви други евтини малолитражки които навъртат милион. Такситата винаги навъртат толкова, понеже за разлика от частните коли, те почти винаги вървят на топъл двигател - най-голямото износване става при студен двигател, само таксиджията трябва да я поддържа. А в по-бедните държави така и правят, иначе без кола остават.

    Коментиран от #5

  • 3 БОЗА

    40 1 Отговор
    По него време автомобилите се правеха от инженери...не от мениджъри... ;-(

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Иво

    43 5 Отговор
    Кола с 3 копчета по таблото и електроника предимно в радиото може да изкара и повече км. без проблеми.Много хора не отчитат факта,че когато една техника е проста липсват много неща които в съвременните автомобили са в изобилие и често дават дефекти.

    Коментиран от #8

  • 5 Така е

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Това съм писал и аз преди. При правилна поддръжка, моторите на такситата издържат много километри, защото мотора винаги работи на загрят и има по-слабо износване! А и все пак, тези модели на Мерцедес са доакакзано, качествени мотори, така че нищо необичайно!

    Коментиран от #7

  • 6 Време

    3 23 Отговор
    На този mercedes са му били необходими 30 години, от които половината е каран като такси, за да не върти 1,5 милиона километра, но това не пречи на антиелектриците тук постоянно да искат примери за електромобили минали милион и половина километра, въпреки че моделите за които говорим се произвеждат от три-четири години, а новите батерии за 10 хиляди цикъла и 3,5 милиона км. се произвеждат от тази година.

    Камионът на Tесла е с двигатели от модел 3 и гаранция 1,6 милиона км без обслужване.

    Те поне по-бързо въртят километри, та ще ги видим и тях колко детски болести имат. Лично аз съм малко скептичен, че ще останат с двигателите от лек автомобил.
  • 7 Ти да видиш!

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    А това с простите и надеждни автомобили как точно се свързва със сложните хибридни системи кръстоска между електромобил и автомобил с двг, които препоръчваш!

    Не е ли много по-разумно да се наблегне на възможно най-голямото опростяване на една от двете системи?

    Коментиран от #13

  • 8 Гост

    55 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Не е до "копчетата". Колата (200D) е обикновен дизел без турбо (75 коня), без DPF, без EGR и всякакви други системи за контрол на емисиите, просто задвижване с ръчна кутия и задно предаване. Добави към това качествена изработка от трайни материали и немска инженерна мисъл, и получаваш дългосрочно надежден автомобил, който може да те изкара цял живот.

    Коментиран от #16

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    КОГАТО се грижите за КОЛАТА тя ви се ОТПЛАЩА
  • 10 Гост

    29 1 Отговор
    То и една Тесла навъртя 1,6 млн км,но с няколко смени на батерията и електромотора.

    Коментиран от #12

  • 11 Край

    5 23 Отговор
    Идеален за Надин.
  • 12 Така е!

    2 18 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Първите най-калпави батерии за електромобили наистина издържаха само 500 000 км през 2012 година когато беше произведен автомобилът. Затова пет години по-късно се наложи да му ремонтират батерията и с вече ремонтираната батерия (не нова) която смениха на малко над 500 хиляди километра, навъртя останалите километри до 1,6 милиона километра. Тоест още първото поколение батерии са могли да минават над 1 милион километра и 3000 цикъла заряд и все още батерията си работи.

    След това излязоха батериите 2170 за тесла модел 3 които бяха много по-добри от батериите за лаптоп произведени от panasonic, които могат да минат милион километра.

    Да си чул за проблеми с тези батерии?

    А вече започна производството и на новото поколение 4680 батерии, които имат четири пъти по-дълъг живот от тези на модел 3.

    За проблеми с двигателите на тесла модел 3 да се чувал? То не, че проблемите на онази тесла са били кой знае какво - виене на лагера, заради което сменят целия двигател, защото е гаранционен, вместо да го ремонтират, защото им е по-евтино. Целият двигател струва няколко стотин долара, а вероятно за труд плащат повече.
  • 13 Хмммм

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ти да видиш!":

    Аз не знаех, че съм препоръчвал такова нещо!

    Коментиран от #14

  • 14 Да не бъркам

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хмммм":

    Ти не хвалеше ли хибридът на toyota или пишеш със същия ник?

    Коментиран от #15

  • 15 Хмммм

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Да не бъркам":

    Не съм хвалил Тойота!
  • 16 РЗС

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Аз искам да те питам, искаш ли да караш през целия си живот една и съща кола? Вие комунистите сте за знаеш къде... Няма напредък в мисленето ви, трябва да е една кола, една секция в хола, една бъчва в мазето завинаги

    Коментиран от #19

  • 17 РЗС

    1 20 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    точно така, в белите държави, хората карат нови коли, които сменяват всеки 3-4 години, нарича се оперативен лизинг и струва 10% от заплатата, всеки може да си го позволи. Колата ти винаги е в гаранция и само сипваш гориво, пълното каско струва по-малко от така наречената гражданска и така нататък. Такива навеси като този на снимката се гледа с възхищение само от хора, които не могат да си позволят свестен съвременен автомобил със контрол на емисиите. Заради същите емисии рака става най-убийствената болест в света и убива милиона всяка година, а нашите клавиатурни лауреати искат дизел от 93та година дето прави по 10 метра черни кълбета дим за него. не искам да ви обсъждам дори!
  • 18 123

    9 0 Отговор
    Имам около 50 хиляди км изминати с Мерцедес и около 150 хиляди с други марки. Мерцедес и всички останали, макар да са скъпи за поддържане, макар да горят повече, има си защо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 фрика

    1 4 Отговор
    и какво трябва да се впечатлим ли? всяка една кола правена някога на този свят ако човек се грижи за нея и я подържа може да надживее 2-3 от собсвениците си, обаче масата е, колата е просто да се екплатира грубо и да се изхвърли на скраб по-натам, стандерен консуматорски тип на мислене. и ще си купим новата която е по бърза по-мощна и по екологична.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гоуст

    0 3 Отговор
    Че модела е един от за сега най-здравите, няма съмнение.Ама 15 години такси в Дурос е все едно 15 години такси на Слънчев бряг или Златни пясъци. НЯМА как да ме убедите, че минава 50 000км на година.За да не почнат разни умници дето не са излизали от село да пишат, предупреждавам, че съм бил многократно в Албания, Тирана и Дурос.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Илко

    2 0 Отговор
    Този Мерцедес, би трябвало да са два пъти по толкова,та демек е на 3 мил. км.
    Пиша това защото моят го купих от Бг преди 14 години на 186К км а сега е 948К км.,но реалните само Господ знае.
  • 29 Илко

    4 0 Отговор
    Това е най хубавият автомобил правен някога в световен мащаб.
    За шмъркачи шкода октавия или оставия е най доброто. Със здраве да си ги карате.