Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 14:57 10 452 17

Знаете ли, че: Всеки втори чисто нов Mercedes се продава в... Китай!

  • китай-
  • продажби на автомобили-
  • mercedes-benz
Знаете ли, че: Всеки втори чисто нов Mercedes се продава в... Китай! - 1

Mercedes-Benz обобщи резултатите от продажбите си за третото тримесечие на 2022 година и от тях стана ясно, че повече от половин милион превозни средства са продадени по целия свят. По-любопитният факт обаче е , че една значителна част от този обем е разпродадена на китайския пазар.

От юли до септември 2022 г. Mercedes-Benz е продал 520 100 автомобила, което е с 20% повече на годишна база, а общо 1 518 200 автомобила са продадени по целия свят от началото на годината.

Но Китай остава един от най-важните пазари за марката. През третото тримесечие Mercedes е продал 206 800 автомобила в Поднебесната държава, доста над продажбите в Европа, където дилърите са продали 152 700 автомобила, и Северна Америка, където са реализирани 83 200 автомобила. Доставките за Китай са почти три пъти повече от тези на американския пазар, където са продадени 72 400 автомобила между юли и септември.

Заради ковид локдауните, въведени в Китай през пролетта, от началото на годината там са продадени 562 600 Mercedes, или с 5% по-малко. Но през третото тримесечие продажбите скачат с цели 37%, което може значително да подобри динамиката на продажбите на марката за годината.

Предвид това изключително силно търсене на модели с трилъчева звезда, германският автомобилен производител увеличава производството на своите автомобили в Китай и пуска модели, предназначени специално за местния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    14 2 Отговор
    Ааааа това не е добре ! ККП трябва да коригира нещата. Мерцедес е автомобил за буржоата и капитала.
  • 2 Дамммммм

    26 8 Отговор
    Е къде да се продава? От няколко години парите са в Азия-а в Запада са само дълговете и кредитите...Незна защо у нас още се вярва на мантрата за богатият Запад-а Азия се приема отрицателно...

    Коментиран от #9, #11, #12, #13

  • 3 Е и 'кво?

    7 7 Отговор
    А нали си имат собствено производство на една камара марки, при това евтини автомобили? Нещо май им издиша в автомобилостроенето...
  • 4 тео

    17 8 Отговор
    А другата 1/2 се кара от комплексари и лузъри в европа.
  • 5 ТРЕНД

    13 2 Отговор
    22 милиона автомобила купуват в Китай, в САЩ под 4-милиона - и в Япония под 4-милиона. Русия 1,5 милиона. Китай изнася 16% от БВП, а внася 15% спрямо БВП.

    Коментиран от #15

  • 6 Така е

    12 1 Отговор
    Другия в арабска държава.Затова са все по-красиви новите модели.Според вкуса на клиентелата.
  • 7 Ицо Гъзарта

    17 3 Отговор
    Нормално е китайска марка да се продава основно в Китай
  • 8 А всеки

    9 3 Отговор
    първи в Албания... За останалите квото остане...
  • 9 Рико

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммммм":

    Западна Европа е рай за хората, затова всеки иска да се устрои на Запад,а не на Изток. .... Първо на Изток,ще ти плащат по малко и със сигурност ще работиш 12 часа на ден. И къде точно на Изток ще видиш социални придобивки..... Човек веднъж се ражда, затова предпочита да живее в Рая - Запад, отколкото Ада - Изток. Може да почнеш примерно с работа в Япония....само да не забравиш да се явиш на работа и със спален чувал, защото ще предпочиташ тези 6 часа, които ти остават до началото на следващия работен ден да ме ги изхабиш да пътуваш до квартирата и обратно ,а да спиш на работното място. Затова да живее Западна Европа,рай за хората....а,и за животните
  • 10 Цецо - гъзето

    3 1 Отговор
    И аз имам Мерцедес...........124-ка
  • 11 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммммм":

    Мнооого си зле , ама с "информация " от Кремъл какво друго да очаква човек !! Първо моделите на Мерцедес , които се продават в Китай нямат нищо общо нито с европейските , нито с американските !! Второ средната им цена е между два и три ПЪТИ (!!!!!!!) по-ниска от европейските и американските !! Така че е напълно нормално държава с 1,5 милиарда население да купи повече бройки от държава с 330 милиона , па дори и от ЕС със 600 милиона !! А пък тая глупост за 4 милиона продажби в Америка повече никъде не я казвай , щото ще умориш някой от смях !!! И още по-лошо , пазара в САЩ все още е ПЪРВИ по приходи , щото цените там са в пъти по-високи от тези в Китай , така че и пет пъти повече бройки НЕ МОГАТ да компенсират разликата в цените !! И парите били в Азия , ама друг път , хахахаха !! То затова САЩ , Канада и Мексико имат по-голям БВП от цяла Азия , барабар с любимата ти Раша , макар че тя е на 5 (ПЕТО) място дори в Азия , за другите няма смисъл да казвам !!
  • 12 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммммм":

    Само за да видиш колко си зле , продажбите на първите пет марки в САЩ за 2021 г !!!!!! За тази естествено са по-големи !! Тойота - 2 , 33 МИЛИОНА броя , ГМ - 2, 2 милиона бр , Форд - 2,04 милиона бр , Хонда - 1,8 милиона бр , Стелантис - 1,5 милиона бр ! Пак повтарям , това са първите пет , всички останали са продали още толкова и отгоре !!!
  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммммм":

    Средната продажна цена на автомобил в САЩ е 40 000 долара , във Китай е 12 000 долара !!!! Сам си сметни колко е разликата в парите при 25 милиона продажби в Китай и над 15 милиона в САЩ !! Да си подготвен , разликата е повече от два пъти , ама не в полза на когото ти се ще !!

    Коментиран от #17

  • 14 Ооооо

    3 0 Отговор
    Аз си мислех че се продава в България.
  • 15 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТРЕНД":

    Коментар 12 е и за теб , не се излагай с глупости , само уморяваш хората от смях !
  • 16 Васил

    2 0 Отговор
    Нормално при страна с население 1,5 милиарда.
  • 17 Говорим за метцедес

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А не изобщо за коли!!? Посочи средна цена на Мерцедес в Америка и в Китай и тогава ще ховорим