Отидете към основна версия

69 153 42

Вижте двигателя на една Lada, в който маслото не е сменяно 45 000 км

  • масло-
  • двигател-
  • смяна-
  • лада

Моторът е сменен с нов, тъй като в стария агрегат са се натрупали много маслени отлагания, които няма как да бъдат почистени

Беларуското издание "Автобизнес" публикува история, разказана от служители на официалния сервизен център на Lada. Преди време при тях идва собственикът на седан Lada Vesta, който забравил да смени маслото на двигателя. През това време мъжът е изминал около 45 000 километра.

Оказва се, че след 45 000 километра без смяна на маслото двигателят все още работи. Експертите обаче решават да сменят двигателя с нов, тъй като в стария агрегат са се натрупали много маслени отлагания, които няма как да бъдат почистени. В същото време общият пробег на автомобила към момента на проверката е 200 000 километра.

Собственикът на Vesta-та казва, че е забравил за необходимостта от смяна на маслото, тъй като има няколко коли и не следил състоянието на Lada-та. В момента много собственици на автомобили руски автомобили имат проблеми с колите си поради недостига на компоненти и поскъпването на много консумативи.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 71 гласа.

Свързани новини