Отидете към основна версия

24 475 29

Този Mercedes W124 e с пробег от 1.5 млн. км, с оригинален мотор и продължава да работи като таксѝ (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • w124-
  • такси-
  • пробег

Легендарният W124 отново потвърди репутацията на най-надеждната кола

В мрежата беше публикувано видео ревю на екземпляр от емблематичния седан Mercedes-Benz W124. Колата, произведена през 1993 година и оттогава до днес еизминала повече от 1.5 милиона километра.

Най-удивителното е, че колата все още е със заводския си двигател и продължава да се движи безпроблемно. В същото време колата не се използва просто, като ежедневна - тя работи 15 години като таксѝ.

През последните 15 години колата е в Албания, където собственикът ѝ е таксиметров шофьор. Въпреки доста тежките условия на работа, през годините се налага само един-единствен ремонт. При това той е съвсем тривиален - за смяна на гарнитурата на цилиндровата глава.

Към днешна дата колата почти е достигнала границата от един милион мили - изминала е 984 617 мили или 1 584 589 километра. И собственикът все още няма намерение нито да я пенсионира, нито да извършва по нея някакви по-сериозни ремонти.

Не всички автомобили обаче могат да се похвалят с такава надеждност. В края на пролетта на тази година ви разказахме за историята на друга "милионерска" кола . Ставаше дума за кросоувъра Kia Sorento от 2012 година, който обаче за разлика от Mercedes-а, бе сменил двигателя в гаранция цели девет пъти.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.

Свързани новини