24 Октомври, 2022 10:02 4 541 4

Новата G-Klasse, но в тоалет от 60-те

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • ретро
Новата G-Klasse, но в тоалет от 60-те  - 1

Ето как изглежда най-бруталният Gelendwagen, но в тоалет от 60-те години на миналия век. Всъщност G-класата на Mercedes-Benz отдавна е по-скоро символ на статус, отколкото изключително способен офроуд всъдеход. Но как щеше да изглежда, ако тази генерация беше влязла в производство през 1969 година. вместо през 1979-а?

За да отговори на този въпрос, Abimelec Design създаде класическата G-класа, която няма военни корени, а е проектирана като SUV за заможни потребители с акцент върху лукса. Резултатът е много интересен.

Новата G-Klasse, но в тоалет от 60-те

Цялостната форма на G-Klasse от 1969 година е подобна на днешната с квадратна форма, която отдавна се е превърнала във вечна. Предницата на класическия Gelendwagen обаче споделя много малко общо с настоящия модел и черпи вдъхновение от класическия Mercedes-Benz 600 Grosser с голяма предна хромирана решетка и четири фара с хромирани контури. Предната броня на също е хромирана.

Няколко други дизайнерски детайла пасват на колата от края на 60-те години, включително хромираните огледала и дръжките на вратите, а джантите са взети от Mercedes-Benz 280. И макар това да е само фантазия, би било добре да има поне един подобен ретро Gelendwagen в реалният свят!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решетката

    10 0 Отговор
    отпред стои като подарена, незнам за какви заможни купувачи бълнуват?!
  • 2 фондерлайнерката

    18 0 Отговор
    така става когато свършат и чиповете от перални
  • 3 Никола

    9 0 Отговор
    Geländewagen се пише и се чете "Гелендеваген".

    Коментиран от #4

  • 4 Те ако са

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никола":

    Грамотни във факти ли ще пишат.А ми те да преписват не могат