Отидете към основна версия

3 547 6

Honda и Sony започват да продават „премиум“ електромобили

  • sony-
  • honda-
  • електромобили

Sony Honda Mobility ще произведе първите серийни бройки през 2025 година

Вече знаехме, че Sony Honda Mobility ще започне да продава електромобили през 2025 година, а съвместното предприятие между двата японски гиганта беше официално обявено по-рано през тази година.

И въпреки че все още имаме неясноти относно новия автомобил, компаниите обявиха че ще той бъде първокласен продукт с „висока добавена стойност“, който не е предназначен за огромен обем продажби.

Дали това означава много висока цена - не е ясно какъв пробег или какъв тип батерии ще използва електромобила - предстои да видим. От друга страна Ясухиде Мизуно, председател на Honda Mobility, каза пред Nikkei Asia , че автомобила ще се продава на „разумна цена“.

Honda влиза в играта с многогодишен опит в производството на автомобили и дузина заводи в Съединените щати, в един от които ще се произвежда автомобилът. Клиентите от САЩ също така ще се запознаят първи с автомобила, като поръчките са планирани за 2025 година, а доставките - за 2026-а.

Sony ще се съсредоточи върху автомобилния софтуер, развлеченията, сензорите и в другите помощни автомобилни технологии. Съобщава се още, че компанията ще се фокусира върху нов модел за онлайн продажби.

Ще изглежда ли първият продукт на Sony Honda Mobility като концепциите Vision-S 01 или Vision-S 02 (на снимката по-горе), които видяхме представени на предишни събития на CES?

Надяваме се, че ще получат по-добри имена. Ще предлага ли по-напреднали технологии за самостоятелно управление от конкуренти като Tesla , General Motors , Ford и Nissan? Очакваме с нетърпение да разберем скоро.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини