Last news in Fakti

17 Март, 2023 12:24 1 161 1

Sony пуска фотоапарат за хора със зрителни проблеми

  • фотоапарат-
  • камера-
  • зрителни проблеми-
  • sony

Иновацията се нарича DSC-HX99

Sony пуска фотоапарат за хора със зрителни проблеми - 1

Най-новата приставка на Sony може да се похвали с проекционен модул, способен да предава изображение директно към ретината. Тази технология е въведена предимно, за да могат потребителите със зрителни проблеми също да използват камерата.

Според информацията от компанията, компактният проектор Retissa Neoviewer, монтиран на камерата DSC-HX99, може да фокусира изображения с резолюция 720p и 8-битова дълбочина на цвета, с хоризонтално зрително поле от 60 градуса и честота на опресняване от 60Hz.

Sony пуска фотоапарат за хора със зрителни проблеми

Представители на Sony отбелязват още, че новостта ще подобри потребителското изживяване за хора със зрителни увреждания като астигматизъм, късогледство и далекогледство. Животът на батерията на проектора е до четири часа, като можете да го зареждате през microUSB порта.

Специалният комплект е на цена от $599 и ще бъде пуснат в продажба в началото на лятото на тази година.

Sony пуска фотоапарат за хора със зрителни проблеми


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    1 2 Отговор
    За разногледи обектива е на X