Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 13:57 3 532 6

Honda и Sony започват да продават „премиум“ електромобили

  • sony-
  • honda-
  • електромобили

Sony Honda Mobility ще произведе първите серийни бройки през 2025 година

Honda и Sony започват да продават „премиум“ електромобили - 1

Вече знаехме, че Sony Honda Mobility ще започне да продава електромобили през 2025 година, а съвместното предприятие между двата японски гиганта беше официално обявено по-рано през тази година.

И въпреки че все още имаме неясноти относно новия автомобил, компаниите обявиха че ще той бъде първокласен продукт с „висока добавена стойност“, който не е предназначен за огромен обем продажби.

Дали това означава много висока цена - не е ясно какъв пробег или какъв тип батерии ще използва електромобила - предстои да видим. От друга страна Ясухиде Мизуно, председател на Honda Mobility, каза пред Nikkei Asia , че автомобила ще се продава на „разумна цена“.

Honda влиза в играта с многогодишен опит в производството на автомобили и дузина заводи в Съединените щати, в един от които ще се произвежда автомобилът. Клиентите от САЩ също така ще се запознаят първи с автомобила, като поръчките са планирани за 2025 година, а доставките - за 2026-а.

Sony ще се съсредоточи върху автомобилния софтуер, развлеченията, сензорите и в другите помощни автомобилни технологии. Съобщава се още, че компанията ще се фокусира върху нов модел за онлайн продажби.

Ще изглежда ли първият продукт на Sony Honda Mobility като концепциите Vision-S 01 или Vision-S 02 (на снимката по-горе), които видяхме представени на предишни събития на CES?

Надяваме се, че ще получат по-добри имена. Ще предлага ли по-напреднали технологии за самостоятелно управление от конкуренти като Tesla , General Motors , Ford и Nissan? Очакваме с нетърпение да разберем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ккк

    5 6 Отговор
    Върнахме сме в 60те години на миналия век - ядрена криза между Америка и Русия, напрежение на Корейския полуостров, японците копират западни автомобили (Тесла)...

    Коментиран от #6

  • 3 Така е

    5 2 Отговор
    Този Y на Тесла прилича на сапунерка на колела.Изключително бездарен дизайн.Някакъв ван от фантастичен филм преди 50г.
    Тези защо това копират.Поне на СУВ да приличаше.
    Седаните са по-приемливи.Успех с начинанието.

    Коментиран от #4

  • 4 ккк

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    Съгласен съм, че седанът е по-сполучлив, но той е дирктно "гепен" от Порше Тайкан...
  • 5 истина ти казвам

    0 3 Отговор
    Премиум таралясници!
  • 6 генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ккк":

    и българите още въздишат за едно време и завиждат на прогресивните си съседи, но файда йок