Отидете към основна версия

3 993 27

Consumer Reports: Електромобилите са ненадеждни

  • електромобили-
  • надеждност

Констатацията на аналитичната агенция визира по-новите си технологии на колите с батерии

Електрическите превозни средства са сред най-ненадеждните автомобили и камиони в автомобилната индустрия днес, според класацията на Consumer Reports, публикувана по-рано тази седмица.

Проблемите с надеждността при изцяло електрическите превозни средства бе очаквана, тъй като повечето автомобилни производители, с изключение на ранния лидер при електромобилите Tesla, пуснаха изцяло нови за тях електрически модели през последните години.

Consumer Reports анкетира собственици на повече от 300 000 превозни средства и стига до заключението, че електромобилите са най-ненадеждни. В сравнение с хибридните и колите с ДВГ, електрическите превозни средства, захранвани изцяло от батерии, са сегментът с най-лоши резултати.

Тъй като купувачите на електрически автомобили са склонни да харесват много нови технологии, производителите на автомобили "опаковат" моделите и с множество други функции, което също води до проблеми.

„Автомобилните производители използват електромобилите като тестова платформа за всяка нова технология, която искат да изпробват“, казва пред CNBC Джейк Фишър, старши директор в Consumer Reports. . „Използвайки цялата тази нова технология, има много потенциални проблеми с тях.“

Тази година електрическите модели заемат по-голям дял в класацията от всякога. Различните стимули и новите екологични разпоредби насърчиха по-голямото приемане на изцяло електрически автомобили в световен мащаб, до голяма степен в опит да се намали замърсяването на въздуха от транспорта.

Според Агенцията за опазване на околната среда на САЩ, зареждането на хибридно или изцяло електрическо превозно средство може да причини замърсяване, идващо от производството на ток, но общите емисии от шофирането на електромобили са по-ниски, отколкото от колите, задвижвани с бензин и дизел.

Електрическите превозни средства също могат да станат „по-екологични“ с течение на времето, тъй като енергията, доставяна от чисти или възобновяеми ресурси, като ядрени, слънчеви и вятърни, се увеличава.

Докладът обхваща 24 автомобилни марки с утвърдена история. От 275 модела в доклада, само 11 модела от седем марки са изцяло електрически превозни средства. Анкетирани са собственици на повече от 2000 автомобила Tesla.

Начело в списъка на електрическите превозни средства е Kia EV6, която е значително над средното ниво по отношение на надеждност. Странно, но в дъното на класацията за надеждност е електрическият Hyundai Kona.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини