Отидете към основна версия

1 950 7

Tesla Model S получи най-високата оценка за безопасност (ВИДЕО)

  • краш тест-
  • tesla-
  • euro ncap

Вече ви информирахме, че европейската независима организация Euro NCAP публикува резултатите от краш тестовете на 14 нови модела. В тестовете участваха автомобили от марките Tesla, Hyundai, Toyota, Nissan, Renault, Subaru, Honda и Isuzu. Според резултатите от краш тестовете повечето от новостите, участвали в тестовете, успяха да получат пет звезди за безопасност. Но най-високите процентни резултати заслужи Tesla Model S.

Електрическият лифтбек Tesla Model S освен, че получи най-висока оценка от пет звезди, бе оценен от специалистите много високо в процентно отношение. За защитата на възрастните 94%, а на децата - 91%.

Системите за подпомагане на водача, които осигуряват безопасно шофиране на електрическия автомобил, също получиха много високи оценки от 98%. Автомобилът получи 85% въз основа на резултатите от теста, който определя колко опасен може да бъде за пешеходците.

Основната забележка - в случай на челен сблъсък с неподвижно препятствие, има голяма вероятност от сериозно нараняване на гърдите на водача, но в допълнение трябва да споменем, че електрическият автомобил Tesla Model S демонстрира високо ниво на защита за деца при всички видове сблъсъци.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини