Отидете към основна версия

45 456 133

Българска фирма купи уникален 180-тонен влекач

  • силвър стар-
  • actros-
  • 4163 slt-
  • камион

Actros 4163 SLT е индивидуално произведен за нуждите на клиента и е предназначен за превоз на извънгабаритни тежки товари

Специалното изпълнение на Actros 4163 SLT вече е при новия си собственик. Генералният дистрибутор на Daimler Truck AG за България – Силвър Стар, достави 180-тонния влекач, който беше изцяло трансформиран за работа при общо натоварване на композицията до 180 тона.

Трансформацията на ексклузивния автомобил, изцяло съобразена със специфичното задание на клиента, включва усилване на рамата, монтиране на 900-литров резервоар зад кабината, доставка и инсталиране на специален 36-тонен лафет. Също зад кабината, по поръчка на собственика, са изработени и инсталирани метални шкафове.

Силовата линия на „тежкоатлета“ е представена от най-мощния двигател в гамата на производителя с работен обем от 15.6 литра, максимална мощност 625 к. с. и максимален въртящ момент от 3 000 Нм. Предаването към четирите задни задвижващи колела се осъществява посредством 16-степенна скоростна кутия и неизносваем турбо ретардер съединител, осигуряващи прецизна работа при екстремни натоварвания.

Специалното изпълнение на влекача включва още кабина Big Space в изпълнение SoloStar Concept, интерактивен мултимедиен кокпит, както и множество асистиращи системи – активен асистент за поддържане на лентата, асистент за пътните знаци и активен спирачен асистент.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 130 гласа.

Свързани новини